‹ Takaisin

The Walk

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kuun pinnalla on kävellyt kaksitoista eri ihmistä, mutta vain yksi – Philippe Petit – on kävellyt, tai tulee koskaan kävelemään, World Trade Centerin kaksoistornien välissä ammottaneen putouksen yli. Oppi-isänsä Papa Rudyn ohjaamana ja sekalaisen kansainvälisen tukijoukkonsa avustamana Petit uhmaa todennäköisyyksiä ja saa kohdata petollisuutta, eripuraa ja lukuisia läheltä piti -tilanteita kehitellessään ja toteuttaessaan hullunrohkeaa suunnitelmaansa.

Ohjaaja Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away – tuuliajolla, Paluu tulevaisuuteen, Napapiirin pikajuna, Lento) hyödyntää uusinta teknologiaa kertoessaan tunteikkaan, henkilökeskeisen tarinan. Innovatiivisten valokuvan tarkkojen menetelmien ja 3D-tekniikan avulla toteutettu The Walk pääsee oikeuksiinsa valkokankaalla, missä katsojat voivat kouraisevasti kokea taivaita hipovat tapahtumat. Elokuva on rakkaudenosoitus 1970-luvun Pariisille ja New Yorkille mutta ennen kaikkea World Trade Centerin kaksoistorneille. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Tositapahtumiin perustuva, sadunomainen draama tarjoaa jännitystä peräti 400 metrin korkeudessa. Nuoren Philippe Petitin intohimona on nuorallakävely, ja kun hän on päättänyt toteuttaa hengenvaarallisen ja ainutkertaisen tempauksen, häntä ei pysäytä mikään. Jos The Walk -elokuvasta haluaa etsiä opetusta, se on tämä: hyväksi tullaan vain harjoittelemalla.

Philin sinnikkyys on, kuten maailmanennätystasolla usein, lähellä pakkomiellettä. Vaikka hän on nuoralla yksin, ei tempausta olisi kuitenkaan ollut mahdollista toteuttaa ilman uskollisia ja kärsivällisiä ystäviä. The Walk tarjoaa tilaisuuden käydä läpi jännitystä, innostusta, hengenvaaraa ja onnistumisen riemua turvallisesti elokuvateatterin hämärässä.

Keskustelun tueksi

  • Elokuva perustuu tositapahtumiin. Millaisin keinoin ohjaaja Robert Zemeckis on luonut elokuvaan jännitystä? Voit myös verrata The Walkia dokumenttiin Nuorallakävelijä (Man on Wire, 2008), joka käsittelee niin ikään Philippe Petitin nuorallakävelytempausta. Miten näiden elokuvien dramaattiset keinot eroavat toisistaan?
  • Miksi Petitin tempaus oli laiton? Miksi Philip ei välittänyt siitä, että tempaus olisi laiton?
  • Miksi Philin ystävät halusivat auttaa tätä toteuttamaan unelmansa, vaikka se oli välillä vaikeaa?
  • Vaarallinen tempaus oli Philin unelma. Mitä Phil mahtoi tehdä saavutettuaan unelmansa? Onko sinulla unelma, jonka eteen olet valmis tekemään töitä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Walk

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Walk

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024