‹ Takaisin

Thor: Love and Thunder

4-6
7-9
10-12
13-15
moninainenoptimistinen

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin Thor: Love and Thunder lähettää ukkosenjumalan (Chris Hemsworth) aivan uudenlaiselle matkalle – etsimään sisäistä rauhaa. Mutta Thorin eläkepäivät katkeavat tylysti, kun kuvaan astuu galaktinen tappaja nimeltä Gorr the God Butcher (Christian Bale), joka haluaa teurastaa kaikki jumalat. Thor käy taistoon värväämällä avukseen Valkyrien (Tessa Thompson), Korgin (Taika Waititi) ja ex-tyttöystävänsä Jane Fosterin (Natalie Portman), joka – Thorin suureksi hämmästykseksi – osaa käyttää hänen taikavasaraansa Mjölniriä Mighty Thorin hahmossa. Yhdessä he suuntaavat kohti hurjaa kosmista seikkailua selvittääkseen syyn siihen, miksi Gorr janoaa kostoa, ja pysäyttääkseen hänet, ennen kuin on liian myöhäistä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Thorin neljäs oma elokuva on jatkumoa niin Thor: Ragnarökille kuin Avengers-saagan lopputapahtumille. Aiemmin julkaistut Thor- ja Avengers-elokuvat on siis hyvä olla nähtyinä, sillä Thor: Love and Thunder ei kunnolla toimi itsenäisenä elokuvana vaikka se kertaakin jonkin verran aiempia tapahtumia.

Thor: Love and Thunder on huumorilla väritetty ja vauhdikas toimintaseikkailu, jossa Chris Hemsworthin esittämä Thor etsii itseään. Sen ohella hän joutuu taistelemaan Christian Balen esittämää Gorria vastaan, joka henkilökohtaisen tragedian jälkeen haluaa tuhota kaikki jumalat. Toiminta on Marvel-seikkailuille tuttuun tyyliin K-12-ikärajan puitteisiin sopivaa, vauhdikasta ja viihdyttävää, eikä siinä ole valtavan pelottavia kohtauksia.

Elokuvassa kuitenkin sivutaan lapsen kuolemaa ja aikuisen vakavaa sairautta, mikä tuo siihen surumielistäkin sävyä. Pahis myös kaappaa joukon lapsia asettaakseen ansan sankareille, mutta lopulta lapset itse pääsevät osallistumaan pahiksen kukistamiseen.

Elokuvassa nähdään jumalallisia supersankarivoimia omaavia hahmoja, jotka kokevat kuitenkin hyvin inhimillisiä tunteita: rakkautta, surua sekä vihaa ja kaunaa. Toisaalta sen hahmoista löytyy myös itsekeskeisiä, ihmisten huolista välittämättömiä jumalia.

Thor: Love and Thunderissa nähdään tiimihenkeä sekä ystävistä huolehtimista, ja sen sankarikaarti on piristävän monimuotoinen. Pääsankari Thorin lisäksi hänen ex-tyttöystävänsä Jane Foster saa supervoimat ja hänestä tulee Mjölnir-vasaraa heiluttava Mighty Thor. Mukana nähdään myös sukupuolten ja seksuaalisuuden moninaisuutta, muun muassa tytön kehoon syntynyt poika ja mainintoja samaa sukupuolta olevien hahmojen välisestä rakkaudesta.

Muutamista surumielisemmistä kohtauksista huolimatta elokuvan yleissävy on optimistinen.

Keskustelun tueksi

  • Millainen Thor: Love and Thunder on verrattuna muihin näkemiisi Marvel-elokuviin? Miten se eroaa aiemmista hyvässä tai pahassa?
  • Miten Thor on mielestäsi muuttunut hahmosta julkaistujen elokuvien aikana? Entä osaisitko laittaa neljä Thor-elokuvaa parhausjärjestykseen? Perustele miksi joku elokuva on parempi kuin toinen.
  • Millainen tohtori Jane Foster on sankarina? Olisiko hän mielestäsi sankari myös ilman supervoimia?
  • Miten Thor suhtautuu Mighty Thoriin ja miten Jane Fosterin muodonmuutos vaikuttaa heidän välisiinsä tunteisiin? Millaisia muita ystävyys- tai vuorovaikutussuhteita elokuvasta löytyy?
  • Miksi Gorr halusi tappaa kaikki jumalat? Olisiko hänen muutoksensa pahikseksi voitu jotenkin välttää? Mitä elokuvan loppu mielestäsi tarkoittaa?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Thor: Love and Thunder

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Thor: Love and Thunder

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023