‹ Takaisin

Thor: Ragnarök

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinen

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin elokuvassa Thor: Ragnarök Thor on vankina universumin toisella puolella ilman vasaraansa, mutta hänen pitää päästä kiireesti takaisin Asgardiin estämään Ragnarök – kotimaailmansa tuho ja asgardilaisen sivilisaation loppu – jonka mahtava, uusi uhkaaja Hela aikoo toteuttaa. Sitä ennen hänen tulee kuitenkin selviytyä hengenvaarallisesta gladiaattoritaistelusta, jossa hänen on kohdattava entinen liittolaisensa ja Avenger-toverinsa – Hulk! Elokuvan Thor: Ragnarök on ohjannut Taika Waititi, ja sen pääosiin palaavat Chris Hemsworth ja Tom Hiddleston. Näyttelijäkaartissa heille tekevät seuraa Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson ja Karl Urban sekä Mark Ruffalo ja Anthony Hopkins. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Toisiin maailmoihin matkaavan seikkailun toiminta on edellisistä Marvel-elokuvista tuttua, sarjakuvamaista ja vauhdikasta, mutta verrattuna aiempiin Thorin omiin elokuviin tässä kukkii erityisen maanläheinen huumori. Monet tapahtumat kirvoittavat hymyn huulille ja hahmojen sanailu on lämminhenkistä, kiusoittelevaa ja hupaisaa. Humoristisin hahmo kuuluu elokuvan ohjaajalle Taika Waititille itselleen, jonka esittämä Korg höpöttelee hassuja koko elokuvan ajan.

Edellisten Thor-elokuvien tapaan Ragnarök käsittelee sivujuonteena Thorin ja Lokin veljessuhdetta. He ovat toistensa vihamiehiä, mutta silti heillä on yhteisiä lapsuusmuistoja ja tietynlainen yhteenkuuluvuus. Aivan kuin sisaruksilla usein oikeassakin elämässä.

Veljekset myös saavat selville heillä olevan vanhemman sisaren, joka on kuoleman jumalatar Hela. Hela on puolestaan kuin kristinuskon Lucifer – voimissaan vahva ja kapinoiva, ja sen vuoksi isänsä, ylijumala Odinin, manalan valvojaksi siirtämä ja siksi katkera. Hela on kuitenkin tarinan pahiksena yksiulotteisen paha, eikä hänen luonteensa tai toimiensa syitä selitetä kuin pintapuolisesti.

Elokuvassa nähdään jälleen tiimihenkeä ja vastoinkäymiset voittavaa ystävyyttä, mutta myös uhrautumista suuremman hyvän puolesta ja sankarin löytämistä itsestään sitä kautta. Myös Thor etsii itseään ja hyväksyy sen myötä itselleen määritellyn kohtalon.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia ystävyyssuhteita elokuvassa on? Mistä heidän välisensä kumppanuus ja luottamus kumpuaa?
  • Miksi veljekset Thor ja Loki ovat toistensa vihamiehiä? Keskustelkaa sisarusten välisestä suhteesta ja kateudesta, ja siitä pitääkö sisarukselle antaa anteeksi tämän tekemät vääryydetkin.
  • Miksi Hela halusi valloittaa Asgardin ja sen jälkeen koko maailmankaikkeuden? Miksi hänen mielestään Odin oli heikko jätettyään valloittamisen yhdeksään maailmaan?
  • Mikä sai Skurgen ensin liittymään Helan joukkoihin, mutta lopulta kuitenkin kääntymään häntä vastaan?
  • Skandinaavisessa mytologiassa Ragnarök tarkoittaa maailmanloppua, mutta myös samalla uuden alkua, uuden maailman syntyä. Mitä elokuvan loppu ja Asgardin tuho mielestäsi tarkoittaa?
  • Millainen kuningas Thorista voisi tulla? Onko hän mielestäsi oikeudenmukainen, sellainen hahmo, josta tulisi hyvä kuningas Asgardiin?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Thor: Ragnarök

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Thor: Ragnarök

Thor returns

"Elokuvassa vedetään veitsi silmästä läpi. Muute ei nii raaka"

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024