‹ Takaisin

Toiset tytöt

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Neljä 18-vuotiasta Jessica, Aino, Taru ja Jenny ovat lähdössä maailmalle, mutta kohtaavat isoja haasteita joiden kautta menettävät viattomuutensa ja hetkittäin uskonsa tulevaisuuteen. Toiset Tytöt on selviytymistarina siitä, kun elämä potkii ja päätätkin potkia takaisin. ”Kaikki olisi hyvin, jos mä en olisi niin helvetin tyhmä.” JESSICA rakastuu tulisesti. Varoituksista huolimatta hän seuraa rakkauttaan Vilnaan, mutta kun todellisuus iskee, rakkaus ei olekaan niin helppoa. ”Suunnitelmani on etten koska aio pysähtyä, varsinkaan peilin ääreen.” AINO ei enää jaksa olla ainaisen pilkan kohteena, vaan päättää kerrankin pitää puolensa. Pitkään nielty viha ja maahan poljettu itsetunto tuovat Ainosta esiin täysin uuden puolen. “Suunnitelma oli kuolla huumeisiin ennen kuin täytän 30.” TARU huomaa olevansa raskaana. Halu pitää lapsi on ehdoton, mutta viinasta ja sekoilusta luopuminen ei silti tunnu itsestäänselvyydeltä. ”Ehkä mun on nyt vaan päätettävä olla onnellinen.” JENNY ei saa vastarakkautta parhaalta ystävältään ja on muutenkin jumissa elämässään.

Tietoa kasvattajalle

Toiset tytöt on rehellisen oloinen elokuva nuoruudesta ja kasvukivuista. Nuoret juuri täysi-ikäistyneet naiset aikuisuuden kynnyksellä kokevat kovia ja oppivat elämään. Elokuvan tausta on nuorten helsinkiläisnaisten videoblogeissa, mikä näkyy aitoutena tunnekokemusten ja nuoruuden ehdottomuuden kuvauksissa. Nuorten naisten raikkaasti kuvatut kasvukertomukset tarjoavat vertaistukea ja peilauskohteen nuorten kipeillekin tunteille. Nuorten elämä kuvataan kaikessa kauneudessa ja kipeydessä välttelemättä päihteiden, kiusaamisen ja seksuaalisuuden kaltaisia vaikeitakin aiheita. Ronski ja suorasukainen kielenkäyttö liittyy väistämättä pyrkimykseen kuvata realistisesti nuorten maailmaa.

Keskustelun tueksi

Elokuva tarjoaa monia keskustelunaiheita. Esimerkiksi lasten ja vanhempien väliset suhteet, kiusaaminen, raskaus, päihteet, sydänsurut ja seksuaalinen identiteetti puhututtavat. 

Tutustu myös Koulukinon Toiset tytöt -elokuvakasvatusmateriaaliin!

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Toiset tytöt

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Toiset tytöt

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023