‹ Takaisin

Toive

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejalämminhenkinenmoninainen

Elokuvan synopsis

Walt Disney Animation Studiosin juhliessa 100-vuotista taivaltaan studion uudessa elokuvassa Toive (Wish) kysytään: “Miten toivomustähti, jolle niin moni Disney-hahmo on esittänyt toiveensa, oikein sai alkunsa?” Rosasin taianomaiseen valtakuntaan sijoittuvan tarinan pääosassa tutustutaan nokkelaan tyttöön nimeltä Asha (äänenä Ariana DeBose), joka välittää syvästi omasta yhteisöstään. Kun Asha hädän hetkellä kääntyy tähtitaivaan puoleen ja esittää toiveen, hänelle vastaa kosminen voima — pieni, rajatonta energiaa pursuava pallo nimeltä Tähti. Yhdessä he kohtaavat mahtavan vihollisen pelastaakseen Ashan yhteisön ja todistavat, että kun urhean ihmisen tahto yhdistyy tähtien taikaan, ihmeitä voi tapahtua. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Nuori ja rohkea päähenkilö Asha asuu unelmien valtakunnassa, jonka erilaisista taustoista lähtöisin olevat asukkaat elävät harmoniassa keskenään. Onnellisen pinnan alla kytee kuitenkin epäkohta, jota Asha ryhtyy korjaamaan suututtaen samalla yhteisön säännöt luoneen hallitsijan.

Disneyn 100-vuotisjuhlan kunniaksi tehty elokuva opettaa, että oman onnensa avaimia ei kannata luovuttaa muille. Unelmat tekevät meistä yksilöllisiä, ja niitä kannattaa tavoitella aktiivisesti pelkän haaveilun sijaan.

Taianomainen tarina sisältää kosolti lauluja ja huumoria, mutta aivan pienimmille siinä voi olla jännittäviä elementtejä. Vaikka kenellekään ei lopulta käy pahasti, vallanhimoinen velho voi olla pelottava käyttäessään taikaansa ihmisiä vastaan. Lisäksi ei ole koko ajan ihan selkeää, kuka hahmoista on hyvä ja kuka paha.

Isommille katsojille elokuva tarjoaa pieniä, tuttuihin Disney-tarinoihin liittyviä silmäniskuja.

Keskustelun tueksi

  • Minkälaisia toiveita valtakunnan asukkailla oli? Millainen oma toiveesi olisi?
  • Miksi Asha halusi palauttaa toiveet? Entä miksi kuningas vastusti tätä?
  • Onko olemassa toiveita, joiden ei pidäkään toteutua? Millaisia ne voisivat olla?
  • Minkälaisia ystäviä Ashalla oli? Miksi hyvät ystävät ovat tärkeitä?
  • Huomasitko elokuvassa viittauksia muihin Disney-tarinoihin?
  • Elokuva on tehty juhlistamaan 1oo vuotta täyttävää Disneyn animaatiostudiota. Mitä muita Disneyn animaatioelokuvia olet nähnyt? Onko niillä kaikilla jotain yhteistä? Mistä Toiveen tunnistaa Disney-elokuvaksi?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Toive

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Toive

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024