‹ Takaisin

Tomb Raider

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

Lara Croft on omaperäisen seikkailijan villin itsenäinen tytär. Isä on tosin kadonnut jo tytön ollessa nipin napin teini-ikäinen. Nyt Lara on 21-vuotias nuori nainen, joka etsii suuntaa elämäänsä ja sukkuloi trendikkään Itä-Lontoon kaoottisilla kaduilla fillarilähettinä. Hän on päättänyt kulkea omia polkujaan suostumatta ottamaan johdettavakseen isän globaalia imperiumia samalla päättäväisyydellä kuin hän kieltäytyy uskomasta, että isä olisi oikeasti kuollut. Laraa on monesti kuitenkin jo kehotettu hyväksymään faktat ja siirtymään eteenpäin elettyään seitsemän vuotta ilman isää, joten hän yllättää itsensäkin ryhtymällä lopulta selvittämään isänsä salaperäistä kuolemaa.

Lara jättää kaiken taakseen ja lähtee etsimään isänsä viimeistä kohdetta: tarunhohtoista hautaa myyttisellä saarella, jonka uskotaan sijaitsevan jossain Japanin rannikolla. Mutta tehtävä ei ole helppo: jo pelkkä saarelle pääseminen on erittäin vaarallista. Seikkailun panokset nousevat kattoon, kun hänen — altavastaajana ja aseinaan vain terävä mielensä, sokea uskonsa ja synnynnäinen itsepäisyytensä — tulee oppia viemään itsensä äärirajoille kulkiessaan kohti tuntematonta. Jos hän selviytyy tästä vaarallisesta seikkailusta, hän voi ansaita kannuksensa ja oikeuden käyttää nimitystä tomb raider. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Lara Croft on todella rohkea ja sisukas tyyppi, joka heittäytyy uskaliaasti eteenpäin ja kamppailee kynsin hampain niin kauan kuin vain on tarpeen. Lara ei ole kuitenkaan hyökkäävä tai aggressiivinen tappokone vaan yksinkertaisesti määrätietoinen nainen.

Kehyskertomus myyttisine japanilaiskeisarinnan hautoineen luo elokuvaan seikkailullista tunnelmaa, mutta tarinan väkivalta on melko realistista vaikkakin veretöntä. Lara joutuu tappamaan kylmästi edetäkseen asiassaan, ja myös hautaholvien ansoilla on ikäviä seurauksia.

1990-luvulla kehitettyyn videopeliin perustuva elokuva ammentaa alkuperäisteoksesta esittelemällä erilaisia koettelemuksia, tehtäviä ja arkeologisia arvoituksia.

Keskustelun tueksi

  • Millaista pelillistä toimintaa Tomb Raiderissa nähdään? Huomaako elokuvasta, että se perustuu peliin?
  • Millainen isä-tytärsuhde Laralla ja Richard Croftilla on?
  • Millaisia elokuvan pahikset ovat? Miksi he käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät?
  • Mikä on mielestäsi suurin haaste, jonka Lara Croft mielestäsi kohtaa elokuvassa? Miten hän selviää haasteista?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Tomb Raider

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Tomb Raider

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024