‹ Takaisin

Tomorrowland - A World Beyond

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Brad Birdin ohjaamassa Disney-seikkailussa pääosassa nähdään yhteisen kohtalon yhdistäminä kyyninen entinen lapsinero Frank (George Clooney) ja nuori, optimistinen tiedefriikki Casey (Britt Robertson), jotka ryhtyvät vaaralliseen tehtävään. Tarkoituksena on paljastaa tuntemattomassa ajassa ja tilassa sijaitseva mystinen paikka, salaisuus, joka tunnetaan vain nimellä ’Tomorrowland’. Tehtävän suorittaminen tulee muuttamaan sekä maailman että Frankin ja Caseyn elämän lopullisesti. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Disneyn lämminhenkinen seikkailu matkaa meidän maailmamme ja rinnakkaisen, futuristiselta näyttävän todellisuuden välillä, missä maailman luovimpien henkilöiden rinnalla työskentelee ihmiseltä näyttäviä robotteja. Avautuakseen elokuva vaatii katsojalta eri todellisuuksien hahmottamiskykyä sekä perusymmärrystä maapallon tilasta. Nykymedian tarjoama tulevaisuudenkuva on usein erittäin synkkä ja masentava.

Tomorrowland on kuitenkin perinteisten dystopiatarinoiden sijaan tieteisseikkailuna inspiroiva ja optimismiin kannustava. Samalla se tekee tieteen ja tekniikan tutkimuksesta kiehtovaa ja innostaa lapsia luomaan uutta, tutkimaan ja kehittämään – ja jatkamaan unelmointia pienen kapinahengen säestyksellä myös aikuisena.

Elokuvan sankarina nähdään insinööri-isänsä kasvattama, avaruusraketeista lähes pakkomielteisesti kiinnostunut teinityttö, jonka teknologiset taidot paikoin ylittävät isän taidot. Teknologinen osaaminen ei näin ole sukupuoleen sidottu ominaisuus vaan yhtä luonnollinen taito niin tytöille kuin pojillekin. Elokuvassa ihmisen näköisiin robotteihin kodistuu voimakastakin väkivaltaa. Myös uhkakuvat maailman tuhosta voivat ahdistaa joitakin nuoria katsojia.

Keskustelun tueksi

  • Millaisena sinä näet tulevaisuuden?
  • Millaisia vimpaimpia toivoisit keksittävän?
  • Uskotko, että ihmiset vielä joskus asuttavat avaruutta maapallon ulkopuolella?
  • Miten itse voit vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen esimerkiksi ympäristönsuojelun näkökulmasta?
  • Mitä keinoja keksit optimistisuuden suden ruokkimiseen? Miten voit ylläpitää luovuutta ja kekseliäisyyttä?
  • Entä miten lapset voisivat inspiroida kaavoihinsa kangistuneita aikuisia ajattelemaan Caseyn tapaan optimistisesti?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Tomorrowland - A World Beyond

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Tomorrowland - A World Beyond

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024