‹ Takaisin

Transformers: Viimeinen ritari

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinen

Elokuvan synopsis

Transformers: Viimeinen ritari horjuttaa Transformers-elokuvasarjan perustuksia ja määrittelee sankaruuden uudelleen. Ihmiset ja Transformerit ovat sodassa keskenään eikä Optimus Primea enää ole. Avain tulevaisuuden pelastamiseen on hautautuneena menneisyyden salaisuuksiin, Transformerien kätkettyyn historiaan. Maailman pelastamiseksi tarvitaan yllättävä liitto: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, englantilainen lordi (Anthony Hopkins) ja Oxford-professori (Laura Haddock). Jokaisen elämässä tulee hetki, jolloin hänen on muutettava maailmaa. Transformers: Viimeinen ritari -elokuvassa ajojahdin kohteista tulee sankareita ja sankareista roistoja. Vain yksi maailma selviää: heidän tai meidän. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Transformers: Viimeinen ritari on Michael Bayn ohjaaman toimintaelokuvasarjan viides osa, jossa maapallon tulevaisuus on jälleen uhattuna.

Transformers-robottien historia maapallolla nivotaan länsimaisen kulttuurihistorian keskeisiin tapahtumiin ja henkilöihin, joka vaatii ainakin yleistason historiantuntemusta. Elokuvassa on myös jonkin verran humoristisia viittauksia toisiin elokuviin.

Kuningas Arthurin hovi ja pyöreän pöydän ritarit ovat merkittävä osa elokuvan tarinaa. Ritariteeman myötä elokuvassa korostetaan hyveitä, kuten uskollisuutta, oikeudenmukaisuutta, rohkeutta ja puhtautta. Keskeisessä roolissa on luottamus toiseen ulkoisista paineista huolimatta.

Elokuva sisältää kohderyhmään nähden runsaasti karkeaa kielenkäyttöä. Kaksi- ja puolituntisessa rymistelyssä taistelu- ja kaahailukohtauksia on runsaasti, mutta väkivalta kohdistuu lähinnä robotteihin, jotka pystyvät myös korjaamaan itsensä. Synopsiksessa ja trailerissa esiintyvä vastakkainasettelu kahden lajin ja kahden maailman välillä on vain lähtökohta elokuvan pääasiallisen sanoman ollessa lajien välisen rauhan ja yhteistyön puolesta.

Keskustelun tueksi

Varoitus! Sisältää spoilereita.

  • Miksi juuri Cade Yeager valittiin Transformersien amuletin kantajaksi? Mitkä ominaisuudet puolsivat häntä?
  • Mikä sai Nemesis Primen muuttamaan mielensä, palaamaan takaisin Optimus Primeksi ja auttamaan pelastamaan maan vaikka se tarkoittikin hänen oman planeettansa tuhoa?
  • Mikä merkitys on lojaaliudella elokuvassa? Millä eleellä robotit ja ihmiset jatkuvasti ilmensivät tätä?
  • Mikä Izabellan ja Caden toiminnassa ja suhtautumisessa Autobotteihin sai nämä luottamaan heihin?
  • Mitä mieltä olit Cade Yeagerin kaksijakoisesta tehtävästä? Hän oli valinnut Transformerien pelastamisen ja lainsuojattoman elämän vaikka se tarkoittikin, että hän ei voinut olla yhteydessä tyttäreensä. Tytär halusi hänen lopettavan. Cade kuitenkin koki, että hänen oli pakko jatkaa työtään.
Kirjoittaja: Saara / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Transformers: Viimeinen ritari

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Transformers: Viimeinen ritari

Aliarvostettu blockbuster

"(Spoilerivaroitus!) Tässä leffassa on juuri sitä mistä kohderyhmän luulisi pitävän: toisiaan hakkaavia jättirobotteja, räjähdyksiä, ritareita ja lohikäärmeitä. Vaikka pyöreän pöydän ritareiden palvelija Merlin Oxfordin professorin esi-isänä tekee juonessa tärkeän osan, hänetkin on kuvattu selvästi tavallisena ihmisenä eikä legendaarisena velhona, pitäen elokuvan Transformereille ominaisessa scifi- eikä fantasiagenressä. Siinä missä Tuhon aikakauden ritariteema kaatui sijoittamalla loppupuoli epäloogisesti Kiinaan, tällä kertaa Englanti johdannon ja toisen näytöksen tapahtumapaikkana varmistaa se toimivuuden. Kaikista viidestä elokuvasta Viimeisessä ritarissa on se merkittävä hyvä, että siinä on nimikkorobottien suurin osuus koko leffasarjassa, ja lisäksi hyvisten osalta muutkin kuin Optimus Prime ja Bumblebee saavat vaihtelun vuoksi vähän enemmän huomiota. Parasta kuitenkin on se, että loppuratkaisussa viimeisen taistelun jälkeen Autobotit pääsevät lopultakin jälleenrakentamaan kotiplaneettaansa Cybertronia vaarantamatta Maapalloa (mikä on liikuttanut allekirjoittanutta), ja Bumblebee saa menettämänsä äänen takaisin. Mukana on toki myös paljon klaffi-, juoni- ja muita virheitä, mutta jollei niihin kiinnitä mitään huomiota, niiden ei luulisi haittaavan elämystä. Arvosanaksi annan armollisuudesta 9/10. Perheiden tulisi huomioida erityisesti seuraavat seikat: a) ahdistavuus. Chicago-kohtauksessa eristetylle alueelle tunkeutuneiden lasten henkeä uhataan armeijan robotin ajaessa näitä takaa, ja puolisotilaallinen järjestö uhkaa ihmispäähenkilöä/-henkilöitä aseella osoittaen useita kertoja elokuvan aikana. Lisäksi elokuvan pääpahiksella, Quintessalla (sinisilmäinen metallinainen joka kutsuu itseään Optimuksen luojaksi) on demoninen ääni, ja hän käyttäytyy vihaisena aggressiivisesti. b) väkivalta Johdannossa näytetään Pyöreän pöydän ritareiden ja anglosaksien välinen taistelu, jossa näytetään osittain myös verta. Itse elokuvassa Autobottien ja Decepticonien välisten taisteluiden lisäksi viaton pakolaisrobotti Chicagossa ammutaan ohjuksella. Kun Megatron kaappaa Quintessan suunnitelmaan tarvittavan sauvan, robottiritarit pahoinpitelevät Optimusta syyttäen tätä Quintessalle työskentelystä, kunnes Cade Yaeger tulee väliin. (Ikäraja k-12 on siis aiheellinen.) c) alatyyli Elokuvassa kiroillaan, Autobottien turvapaikkana toimivaa romuttamoa vartioivaa intiaanitaustaista poliisia kutsutaan "Päälliköksi" ja Oxfordin professoria nimitellään strippariksi (vaikka muutoin seksuaalinen huumori on muihin osiin verrattuna huomattavasti vähentynyt). d) Viimeinen ritari on suoraa jatkoa Tuhon aikakaudelle, joten elokuvasarjan juonen ymmärtäminen edellyttää kaikkien viiden osan katsomisen. Lisäksi suosittelen lämpimästi lukemaan englanninkielisen artikkelin sarjan aikajatkumosta, koska se täydentää elokuvien jättämät juoniaukot. Sivun linkki: http://tfwiki.net/wiki/Movie_timeline"
Hän-mies

Arvioijan ikä: 25

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024