‹ Takaisin

Trolls: Maailmankiertue

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenintertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

DreamWorks Animationin animaatio vuodelta 2016 saa jatkoa, kun Trolls: Maailmankiertue saapuu elokuvateattereihin. Seikkailussa, joka vie heidät oman maailmansa ääriin, Poppylle ja Risulle selviää, että trollien suku on laajempi kuin he arvaavatkaan. Trollien lajit ovat levittäytyneet kuuteen trollimaahan, ja kukin heimo on omistautunut omalle musiikin lajilleen, joihin kuuluvat funk, kantri, tekno, klassinen, pop ja rock. Trollien maailma muuttuu siis avarammaksi ja paljon äänekkäämmäksi!

Rock-maailman hallitsijoihin kuuluva kuningatar Roxy ja hänen isänsä kuningas Örinä suunnittelevat kaikkien muiden trollimaailmoiden tuhoamista, jotta rockista tulisi ainoaa oikeaa musiikkia. Kun kaikkien trollien kohtalo on vaakalaudalla, Poppy, Risu ja heidän ystävänsä lähtevät kiertämään eri maailmoita ja virittämään harmoniaa trollilajien välille Roxya vastaan.

Elokuvassa kuullaan uutta musiikkia Justin Timberlakelta, joka sai Oscar®-ehdokkuuden Trolls-elokuvan tunnuskappaleesta “Can’t Stop the Feeling!”. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Värikkäät ja iloiset Trolls-peikot ovat monelle vanhemmallekin lapsuudesta tuttuja leluja. Peikoista tehty uusi elokuva on jatkoa vuonna 2016 julkaistulle Trolls-elokuvalle, mutta se toimii myös itsenäisenä tarinana.

Trolls: Maailmankiertue kertoo erilaisista tavoista suhtautua muihin sekä siitä, miten eri kulttuurien edustajat voivat elää sopusoinnussa keskenään.

Kulttuurierot tuodaan Trollien maailmassa esiin eri musiikkityyleillä. Poppitrollit ovat iloisia glitterbilettäjiä kun taas rokkitrollit tykkäävät rankemmasta musiikista ja tummemmista asuista.

Tarinan opetus on se, että olisi perin tylsää, jos kaikki olisivat samanlaisia ilman omia erityispiirteitään. Yhteisö voi koostua erilaisista jäsenistä, ja eri kulttuurien edustajat voivat elää sopuisasti rinnakkain. Muita elokuvan hyviä teemoja ovat ystävyys ja yhteistyö.

Popin ja rockin lisäksi tarina tuo eteen monia musiikkilajeja jodlauksesta ja K-popista lähtien. Laulut ovatkin olennainen osa elokuvaa.

Keskustelun tueksi

  • Kumpi oli tarinan perusteella mielestäsi oikeassa, seikkailuun varovaisesti ja aseiden kanssa lähtenyt Risu vai muihin ennakkoluulottomasti ja varauksetta suhtautunut Poppy? Miksi?
  • Miksi luulet, että Roxy halusi kaikkien olevan rokkitrolleja? Miksi suunnitelma kaikkien Trollien yhdistämisestä yhden musiikkityylin avulla oli huono?
  • Rokkitrollit näyttivät aika hurjilta lävistyksineen. Minkälaisia asioita vaatetuksella voi viestittää? Entä voiko ulkonäkö kertoa jotakin ihmisen luonteesta?
  • Millä tavoin olet itse erilainen, millä tavoin samanlainen kuin paras ystäväsi tai luokkakaverisi?
  • Mitkä olivat suosikkitrollejasi elokuvassa? Ovatko trollit sinulle tuttuja elokuvan ulkopuolelta?
  • Mitä eri musiikkilajeja tunnistit elokuvasta? Minkälaista musiikkia tykkäät itse kuunnella tai soittaa?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Trolls: Maailmankiertue

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Trolls: Maailmankiertue

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024