‹ Takaisin

Trolls

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

DreamWorks Animationin uusi animaatiokomedia Trolls tuo valkokankaille ihastuttavat, hullunkuriset ja värikkäät pörröpääpeikot, jotka voidaan muistaa lapsuusajan nukeista. Elokuvan pääosissa on ikuinen optimisti ja trollien iloinen johtaja Poppy sekä hänen täysi vastakohtansa murjottava Risu. Tämä toisistaan poikkeava kaksikko lyöttäytyy yhteen, kun heidän rakas, iloisuutta ja väriä pursuava Trolli-kylänsä on uhattuna. Trolleja uhkaavat ilottomat ja synkät bergeniläiset, jotka uskovat, että ainoa keino onnellisuuteen on syödä trolli. Pelastaakseen kylänsä ja trollit Poppy ja Risu tempautuvat mukaan seikkailuun, joka saa heidät näkemään maailman aivan uudella tavalla. Suomenkielisen ääniversion päärooleissa Evelina (Poppy), Petrus Kähkönen (Risu), Raili Raitala (Bridget) ja Katja Aakkula (kokki). (Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Trolls on värejä pursuava fantasiaelokuva, jonka henkilöhahmot – aina iloiset trollit ja ilonsa kadottaneet bergeniläiset – seikkailevat mielikuvituksellisessa maailmassa. Elokuvassa on paljon musiikkia ja tanssia, jotka kuvaavat henkilöiden kokemia tunteita.

Kun trollit, optimistinen Poppy ja kyyninen Risu, koettavat pelastaa ystävänsä trolleja syövien bergeniläisten kynsistä, tunnelma vaihtelee ilosta ja riemusta suruun ja pelkoon. Mukana on myös joitakin uhkaavia kohtauksia, sillä bergeniläiset yrittävät syödä elokuvan keskeisiä hahmoja. Trolls on kasvutarina, jossa sekä trollit että bergeniläiset oppivat itsestään ja toisistaan uusia ja yllättäviäkin puolia.

Iloisuus ja onnellisuus ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Bergeniläiset uskovat, että vain trolleja syömällä he voivat olla onnellisia. “Onni on meidän kaikkien sisällä, mutta joskus tarvitaan apua sen löytämiseen”, trollit opettavat.

Keskustelun tueksi

  • Trolls-lelut keksittiin 1950-luvun lopussa ja ne ovat olleet suosittuja monen vuosikymmenen ajan. Kysy itseäsi vanhemmilta ihmisiltä, muistavatko he trolli-nuket omasta lapsuudestaan. Millaisia tunteita ne herättävät heissä? Kuvittele itsesi 20 vuoden kuluttua. Mitä arvelet: mitkä nykyiset lelusi tai pelisi muistat silloinkin? Mitä mahdat ajatella niistä 20 vuoden päästä?
  • Trollit käyttävät hiuksiaan mitä mielikuvituksellisimpina apuvälineinä. Mitä itse tekisit, jos voisit käyttää hiuksiasi mihin tahansa?
  • Useat päähenkilöt joutuvat elokuvassa päättämään, pelastavatko he itsensä vai ystävän. Elokuvan tilanteet ovat harvinaisia poikkeuksia, eikä sellaisia tule monen eteen koko elämän aikana. Mutta oletko joutunut omassa elämässäsi tilanteeseen, jossa sinulle hyvä valinta onkin huono toisen ihmisen kannalta? Mitä olet tehnyt sellaisessa tilanteessa? Miksi valitsit sillä tavoin kuin valitsit? Olisitko voinut tehdä toisella tavalla, ja mitä siitä olisi seurannut?
  • Elokuvassa sanotaan: ”Onni on meidän kaikkien sisällä, mutta joskus tarvitaan apua sen löytämiseen”. Miksi Risu on onneton? Millaisessa tilanteessa Poppy on onneton? Milloin onnen tunne voi kadota? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mitä voit tehdä toisille, jotta he olisivat onnellisia?
  • Mitä bergeniläiset oppivat onnellisuudesta elokuvan lopussa?
  • Mitä onnellisuus tarkoittaa? Miltä onnellisuus tuntuu? Miltä sinä näytät, kun olet onnellinen? Millaiset asiat tekevät sinut onnelliseksi? Pitääkö koko ajan olla onnellinen?
  • Bergeniläinen Bridget on ihastunut bergeniläisten kuninkaaseen. Miksi Bridget ei usko, että kuningas voisi kiinnostua hänestä? Miten hänen onnistuu herättää kuninkaan huomio? Mitä elokuvan lopussa tapahtuu?
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Trolls

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Trolls

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023