‹ Takaisin

Tulisielu

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Jonnalla on ollut lapsuudestaan lähtien vain yksi unelma: ryhtyä palomieheksi isänsä jalanjäljissä. Valitettavasti New Yorkissa vuonna 1932 naisten ei ole mahdollista toimia palomiehinä.

Kun kaupungin palomiehet katoavat yksitellen salaperäisissä tulipaloissa, jotka tuhoavat Broadwayn teattereita, Jonna näkee tilaisuutensa tulleen. Hän naamioituu Joeksi, kömpelöksi nuoreksi mieheksi, ja liittyy osaksi palomiesten sekalaista joukkoa, jotka ovat vastuussa tuhopolttajan pysäyttämisestä. Jonnan tulee pitää todellinen henkilöllisyytensä salassa kaikin keinoin. Erityisesti, kun hänen oma isänsä on vastuussa riskejä täynnä olevasta tutkinnasta. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

New York vuonna 1932. Lapsena pelastajan ammatista haaveillut Jonna pääsee näyttämään taitonsa, kun mystinen superrikollinen onnistuu hävittämään kaupungista kaikki palomiehet. Naiset eivät kuitenkaan saa toimia palomiehinä, joten Jonna pukeutuu miesten vaatteisiin ja tekoviiksiin ja kertoo nimekseen Joe. Tärkeintä on, että hän pääsee toimimaan unelma-ammatissaan ja auttamaan ihmisiä.

Elokuvan pahis on pelottava, kummitusmaisessa hahmossa näyttäytyvä tuhopolttaja, joka voi pelottaa pienimpiä katsojia. Tarinassa nähdään myös dramaattisia hetkiä kuten kuoleman ja läheisen menettämisen uhkaa.

Itsevarma, iloinen ja optimistinen Jonna jaksaa taistella yhteisen hyvän eteen. Tulisydän käsittelee myös perhesiteitä. Yhtenä teemana on rakkaus ja välittäminen adoptioperheessä. Lopputekstien aikana nähdään Iltasatuja kapinallisille tytöille -henkisesti oikeita, naispuolisia pelastajia eri puolilta maailmaa.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Jonnan unelmana oli juuri palomiehen ammatti? Onko sinulla toiveammattia?
  • Nykyään ammatin nimi on virallisesti pelastaja. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 90 vuoden taakse aikaan, jolloin naiset eivät saaneet toimia pelastajina. Mikä tähän oli syynä Jonnan isän mukaan? Onko vielä olemassa ammatteja, joissa ei voi toimia sukupuolesta riippumatta?
  • Jonna treenasi kovasti ollakseen riittävän vahva. Voiko minkä tahansa unelman saavuttaa, jos yrittää tarpeeksi?
  • Millainen Jonnan perhe oli?
  • Miksi Jonnan isä ei halunnut tästä palomiestä? Muuttiko hän mielensä? Miksi?
  • Elokuvassa on myös hauskoja kohtauksia ja hahmoja. Mikä oli sinun mielestäsi hauskinta elokuvassa?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Tulisielu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Tulisielu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023