‹ Takaisin

UFO Sweden

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutusta

Elokuvan synopsis

UFO Sweden -yhdistys tutkii yliluonnollisia ilmiöitä. Eräänä päivänä kapinallinen teini Denise tuo heille ennennäkemättömän tapauksen. He lähtevät yhdessä vaaralliseen seikkailuun, joka vie heidät kauas laillisuuden rajojen ulkopuolelle ja selittämättömien ilmiöiden maailmaan. UFO Sweden on suuri seikkailu, jossa tavallinen ihminen on osana hienoa tarinaa, joka kuljettaa yleisöään jännityksen, draaman ja huumorin maastoissa. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Teini-ikäinen Denise alkaa selvittää isänsä vanhaa katoamistapausta ja tutustuu ufohavaintoja jahtaavan UFO Sweden –yhdistyksen jäseniin. Yhdistyksen jäseniä nimitetään “foliohatuiksi” ja “friikeiksi”, mutta he ovat itse asiassa aika tavallisia ja erittäin ystävällisiä ihmisiä, jotka ottavat Denisen osaksi tiivistä ja lojaalia porukkaansa. 

Kevytmoottoripyörällä ajeleva Denise on taitava teknologian käyttäjä ja luonteeltaan sisukas, usein tarpeettomankin jääräpäinen. Hän on vakuuttunut, että isän ufoteoriat pitävät paikkansa ja selittävät katoamisen, eikä aina muista huomioida muita ihmisiä tavoitellessaan päämääriään. Tarinan mittaan Denise kuitenkin saa uuden isähahmon ja sen myötä merkittävästi ymmärrystä, tukea ja huolenpitoa. 

Stranger Things -henkisessä elokuvassa on vauhdikasta seikkailua, toimintaa, yliluonnollisia ilmiöitä ja 80—90-lukujen nostalgiaa. Hittisarjalle tyypillistä väkivaltaa ja kauhuelementtejä UFO Swedenissä ei kuitenkaan ole; näiden tilalla on ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja yhdistystoimintaan liittyvää, hienovaraista komiikkaa. 

Keskustelun tueksi

  • “Uskominen on yksi asia. Tietäminen on jotain muuta.” Näin sanotaan UFO Sweden –elokuvan julisteessa. Miten se liittyy elokuvan tapahtumiin? Mitä eroa on uskomisella ja tietämisellä? Millä tavalla UFO Sweden -yhdistys kerää tietoa?
  • Mitä sinä ajattelet ufoista? 
  • Kenelle suosittelisit UFO Sweden –elokuvaa ja miksi? 
  • Miksi jotkut nimittävät UFO Sweden –yhdistyksen jäseniä friikeiksi? 
  • Millaisia vahvuuksia elokuvan päähenkilöllä Denisellä on? Entä heikkouksia? 
  • Muistuttaako UFO Sweden joitain näkemiäsi elokuvia tai sarjoja? Millä tavalla? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta UFO Sweden

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta UFO Sweden

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024