‹ Takaisin

Uncharted

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Uncharted esittelee katujen kasvatti Nathan Draken (Tom Holland) ja kertoo hänen ensimmäisestä aarteenmetsästysseikkailustaan viisaan partnerinsa Victor “Sully” Sullivanin (Mark Wahlberg) kanssa. Huippusuositun videopelisarjan inspiroima eeppinen toimintaseikkailu seuraa Natea ja Sullya vaarallisella matkalla, jonka tavoitteena on löytää “kaikkien aikojen suurin aarre” samalla, kun he seuraavat vihjeitä löytääkseen Naten pitkään kadoksissa olleen veljen. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Konsolipeliin perustuva Uncharted on kepeä seikkailuelokuva, jossa veijarimaiset aarteenetsijät etenevät suoraviivaisesti johtolangasta toiseen. 

Nuori Nathan Drake tempautuu seikkailuun, kun varttuneempi aarteenetsijä Sully etsii hänet käsiinsä. Nathan saa oppia, että kehenkään ei kannata luottaa. Oveluus ja sinnikkyys ovat tarinassa aarteenetsijän tärkeimpiä ominaisuuksia. Nathan onnistuu kuitenkin pitämään kiinni vilpittömyydestään, ja tarinassa opitaan lopulta myös luottamusta ja toveruutta. 

Aarretta jahtaavat tietysti myös pahikset, eikä väkivaltaisia yhteenottoja säästellä. Veikeän sanailun lomassa on myös huoletonta kiroilua. 

Keskustelun tueksi

  • Voiko Nathania kutsua elokuvan sankariksi? Onko hänellä joitain sankarille sopivia ominaisuuksia? Mitä?
  • Oletko nähnyt muita elokuvia, joissa etsitään tai löydetään aarteita? 
  • Uncharted perustuu Playstationin peliin. Huomaako tästä elokuvasta mielestäsi, että se perustuu seikkailupeliin? Onko elokuvassa asioita, jotka muistuttavat pelejä tai pelaamista?
  • Aarteenetsijöiden mielestä aarre kuuluu sille, joka sen on ensimmäisenä löytänyt. Kenelle vanhat, arvokkaat esineet sinun mielestäsi kuuluvat? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Uncharted

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Uncharted

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024