‹ Takaisin

Valerian and the City of a Thousand Planets

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Valerian and the City of a Thousand Planets on avaruusspektaakkeli Luc Bessonilta, elokuvien Léon, The Fifth Element ja Lucy ohjaajalta. Elokuva perustuu Pierre Christinin ja Jean Claude Mézièresin mullistaviin sarjakuvakirjoihin, jotka ovat inspiroineet kokonaista taiteilijoiden, kirjailijoiden ja elokuvantekijöiden sukupolvea.

Eletään 2700-lukua. Valerian (Dane DeHaan) ja Laureline (Cara Delevingne) ovat erikoistehtäviä suorittava tiimi, joka ylläpitää järjestystä ihmisten asuttamilla alueilla. Puolustusministeriön määräämää tehtävää suorittaessaan kaksikko saapuu henkeäsalpaavan upeaan Alphan kaupunkiin – valtavaan metropoliin, jossa lajit universumin kaikilta laidoilta ovat eläneet yhdessä vuosisatojen ajan jakaen tietonsa, älynsä ja kulttuurinsa toistensa kanssa. Alphan keskellä on mystinen, pimeä voima, joka uhkaa tuhannen planeetan kaupungin rauhanomaista elämää. Valerianin ja Laurelinen on kiirehdittävä tunnistaakseen uhkaava pimeys ja suojellakseen ei vain Alphan, vaan koko universumin tulevaisuutta.

(Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Valerian and the City of a Thousand Planets on ranskalaiseen sarjakuvaan pohjautuva, silmiähivelevän kauniita tieteisefektejä sisältävä seikkailuelokuva. Elokuva on värikäs, näyttävä ja vauhdikkaan sarjakuvamainen, mutta tarjoaa seikkailun lisäksi myös pientä pohdintaa ihmissuhteista pääosakaksikon ihastuessa toisiinsa.

Elokuvassa sivutaan ajankohtaisesti eri lajien välisiä valtasuhteita ja jokaisen oikeutta elämään. Tarinan pahis on tuhonnut kokonaisen planeetan ja peittelee tekoaan julkisuudelta pyrkimällä murhaamaan myös viimeiset eloonjääneet. Teemasta voidaan vetää yhteyksiä niin ihmisten välisiin valtasuhteisiin kuin myös ihmisten aiheuttamiin muiden lajien sukupuuttoihin maapallolla.

Huolimatta siitä, että Laureline on toimintakohtauksissa yhtä tehokas kuin Valerian, on keskeinen naisrooli silti kirjoitettu hieman vanhahtavaan tyyliin. Sotilaiden keskuudessa ei myöskään nähdä muita naishahmoja. Sankareina pääosakaksikko on kuitenkin tasa-arvoinen ja sekä Valerian että Laureline samaistuttavia sankarihahmoja.

Keskustelun tueksi

  • Valerian ja Laureline ovat työkavereita jotka ihastuvat toisiinsa. Pitäisikö työ ja muu elämä erottaa toisistaan? Onko Valerianin viisasta pyytää Laurelinea menemään kanssaan naimisiin seikkailun tuoksinassa?
  • Miksi komentaja Filitt haluaa tuhota rauhallisen, luonnon kanssa sopusoinnussa elävän kansan? Keskustelkaa vallasta ja sen väärinkäytöstä.
  • Komentajan salailu on myös ajankohtainen esimerkki tiedon haavoittuvuudesta tietoverkkojen aikakaudella. Tietoa voidaan muuttaa ja sitä voidaan pyyhkiä kokonaan pois, kuten Filitt tekee elokuvassa. Nykyisin puhutaan myös paljon valeuutisista. Miten voit olla varma, että saamasi tieto todella on oikeaa tietoa?
  • Oletko tutustunut alkuperäiseen sarjakuvaan? Miten se mielestäsi eroaa elokuvasta? Kannattaa pistäytyä vaikkapa kirjaston sarjakuvahyllyllä!
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Valerian and the City of a Thousand Planets

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Valerian and the City of a Thousand Planets

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024