‹ Takaisin

Valhalla

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Seikkailu- ja fantasiaelokuva Valhalla perustuu Peter Madsenin sarjakuvaan ja kertoo pohjoismaisista jumalista. Tor-jumala ja hänen velipuolensa Loki saapuvat Midgårdiin, ihmisten maailmaan, jossa he ottavat viikinkilapset Røskvan ja Tjalfen orjiksi. Matka jatkuu jumalten maailmaan, Asgårdiin, jossa yhteiskunta on epäjärjestyksessä ja valtava Fenris-susi uhkaa heidän kotiaan, Valhallaa. Kahden lapsen saapuminen tuo uusia haasteita jumalten valtakuntaan, koska selvänäkijäjumalatar Frigg näkee yhteyden Røskvanin ja tärkeän legendan välillä. Ovela jättiläinen Udgårdsloki sieppaa Tjalfen. Røskvan, Torin ja muiden jumalien on pelastettava hänen henkensä ja estettävä ragnarök eli maailmanloppu. (Lähde: Oy Kinoscreen Illusion Ltd)

Tietoa kasvattajalle

Synkeä fantasiatarina ammentaa skandinaavisesta mytologiasta ja tarjoaa toisenlaisen näkökulman esimerkiksi Marvelin Thor-supersankarielokuvien hahmoihin.

Valhalla perustuu Peter Madsenin vekkuleihin sarjakuviin, mutta vakavamielisestä elokuvasta on jätetty pois keventävä huumori ja seikkailullisuus. Taistelut ja jopa kauhuelementit sen sijaan ovat läsnä. Vaikka tarinan päärooleissa esiintyvät lapset, ei kyseessä ole lastenelokuva.

Tarina alkaa, kun sisarukset joutuvat jättämään perheensä palvellakseen jumalia Asgardissa. Jumalten karuissa kivisaleissa lapsia kohdellaan huonosti. Tämä ei onneksi lannista lapsia, jotka toimivat sinnikkäästi tuodakseen rauhan jumalten ja jättiläisten välille.

Tarinan keskushahmo Ruusu ystävystyy jättiläislapsi Kvarkin kanssa. Kaikki muut hyljeksivät ja sortavat Kvarkia tämän erilaisuuden vuoksi, mutta Ruusu kohtelee Kvarkia aina ystävällisesti. Ruusulla on myös erityistaitoja – häntä nimitetään jopa valon lapseksi – mutta kaikkein tärkeimmiksi ominaisuuksiksi osoittautuvat periksiantamattomuus ja usko omaan itseen.

Huolella lavastetun ja puvustetun elokuvan merkittävintä antia nuorelle katsojalle on sen tarjoama, eläväinen sukellus skandinaavisen mytologian maailmaan.

Keskustelun tueksi

  • Onko Valhalla-elokuvassa sankaria? Kuka on mielestäsi elokuvan sankari ja miksi?
  • Mistä jumalten ja jättiläisten erimielisyydet johtuvat?
  • Oletko lukenut Peter Madsenin Valhalla-sarjakuvia? Miten elokuva mielestäsi eroaa niistä?
  • Oletko nähnyt muita elokuvia, joissa Thor, Loki ja muut skandinaaviset jumalat seikkailevat? Millaisia yhtäläisyyksiä ja eroavuuksia huomasit?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Valhalla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Valhalla

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024