‹ Takaisin

Veljeni vartija

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Veljeni vartija kertoo erottamattomista veljeksistä ja suomalaisen musiikin suurimman tähden torjutusta rakkaudesta. Siitä, mitä vaatii, että murtaa kirouksen ja ottaa elämänsä omiin käsiinsä. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Cheekin eli Jare Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija on suositun artistin kasvutarina. Elokuvassa seurataan kaksosveljien Jeren ja Jaren selviytymiskeinoja ja vähitellen erilaisiksi muuttuvia ratkaisuja elämässä. Samalla pohditaan menestyksen hintaa ja kukkulan kuninkuudesta haaveilevien motiiveja.

Veljeni vartijan keskeisin, nuorellekin katsojalle selkeä myönteinen viesti on väkivallan kierteen katkaiseminen. Myös avun hakemisen ja vastaanottamisen sekä tunteista ja ajatuksista puhumisen merkitystä korostetaan. Räppärin luksuselämä jää sivurooliin, kun elokuvassa käsitellään esimerkiksi mielenterveysongelmia, hankalia ihmissuhteita ja taiteilijan luovaa ahdistusta.

Elokuva sisältää väkivaltaa ja seksiä, mutta hyvä palkitaan hyvällä -sanoma on melko vahva. Tarvittaessa Veljeni vartijan voi siis katsoa melko nuorikin Cheek-fani.

Keskustelun tueksi

  • Millaisissa tilanteissa Jare ja Jere käyttävät väkivaltaa ja miksi?
  • Millaiset ratkaisut elämässä vievät elokuvan päähenkilöä eteenpäin?
  • Elokuvassa pohditaan musiikkiuraa ja tähteyttä. Miksi Jare haluaa olla räppäri? Miksi hänelle on tärkeää olla paras? Voisiko riittää, että on vain hyvä? Miksi, miksi ei? Millaisen kuvan Veljeni vartija antaa musiikkibisneksestä ja keikkailusta?
  • Millaista elämää elokuvan päähenkilö pitää hyvänä ja tavoiteltavana? Miksi?
  • Bongasitko elokuvasta piilomainontaa? Millaista?
  • Päähenkilö puhuu välillä suoraan kameralle/katsojalle, eli rikkoo “neljännen seinän“. Miksi elokuvan tekijät ovat käyttäneet tällaista tehokeinoa.
  • Mielenterveys on yksi elokuvan keskeisistä teemoista. Elokuvassa viitataan myös itsemurhaan. Tästä on tärkeä puhua nuoren kanssa: hae apua, anna apua. Mielen hyvinvoinnista ja apukeinoista voi lukea lisää esimerkiksi MLL:n Nuortennetistä.
  • Linkkivinkkejä: Poikien e-talo, Miessakit ry:n Lyömätön Linja, Mielenterveyden keskusliitto: Henkinen ja fyysinen väkivalta
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Veljeni vartija

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Veljeni vartija

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

"Elokuva oli loistava siinä joutuu miettimään paljon. En saa 3 alemmaksi vedettyä valikkoa mutta suosittelisin että olisit vähintään sen 13 sitten voit käydä katsomassa"

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024