‹ Takaisin

Venom – Let There Be Carnage

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tom Hardy palaa valkokankaalle tappavana suojelijana, Venomina, joka tunnetaan yhtenä Marvelin mahtavimmista ja monimutkaisimmista hahmoista. Elokuvan on ohjannut Andy Serkis ja sitä tähdittävät myös Michelle Williams, Naomie Harris sekä Woody Harrelson Cletus Kasadyn/Carnagen roolissa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Venom – Let There Be Carnage jatkaa Tom Hardyn jo ensimmäisessä Venom-elokuvassa esittämän reportteri Eddie Brockin tarinaa tämän yhdistyttyä ulkoavaruudesta tulleen Venom-symbiontin kanssa. Samassa kehossa asuu kaksi persoonaa ja kaksikko käy jatkuvaa, varsin humoristista väittelyä kehon hallinnasta.

Moniin muihin Marvel-sankareihin verrattuna Venom sijoittuu paremmin antisankarin muottiin. Hahmo on synkempi ja hirviömäisempi, minkä vuoksi se vetoaa kauhusta ja hirviöistä kiinnostuneisiin teineihin. Venom on elokuvahahmona aika hurjan näköinen, mutta hahmo ei kuitenkaan ole varsinaisen pelottava, vaikka haluaisikin syödä ihmisiltä päät.

Venom 2:ssa ahdistavinta ovat pahiksena nähtävän sarjamurhaaja Cletus Kasadyn ja hänen rakastettunsa hahmot, joiden jo lapsuudessa tapahtunut psyykkinen rikkoutuminen saa hyvin aikuismaisia sävyjä. Hahmoissa voi nähdä jonkin verran samaa kuin Bonniessa ja Clydessa.

Elokuvan väkivalta on hyvin intensiivistä ja siinä nähdään paljon kauhuelokuvista tuttuja elementtejä, vaikka nämä pyritäänkin pitämään K-12-ikärajan suhteellisen verettömissä puitteissa. Elokuvassa kuitenkin viitataan muun muassa äidinmurhaan. Kauhutrillerimäiset ainekset, Kasadyn erittäin synkkä kuolemantuomion täytäntöönpano ja Carnagen murhanhimoinen riehunta ovat aiheita, jotka kannattaa ottaa huomioon nuorempien katsojien kanssa.

Keskustelun tueksi

  • Miten Eddie Brock ja Venom ovat sopeutuneet toisiinsa ensimmäisen elokuvan jälkeen? Millaista kahden hahmon tasapainoilu samassa kehossa on? Voiko heidän suhdettaan samassa kehossa pitää jopa tietynlaisena rakkaustarinana?
  • Millainen ihminen Cletus Kasady mielestäsi on? Mikä teki hänestä pahiksen? Muuttiko Carnage-symbiontin kanssa yhdistyminen hänen persoonaansa?
  • Kun vertaat Eddien ja Venomin yhdistelmää Cletusin ja Carnagen yhdistelmään, mitä eroja heistä löydät?
  • Miten Venom 2 eroaa ensimmäisestä Venom-elokuvasta? Mitkä eroavaisuuksista ovat mielestäsi hyviä, mitkä huonoja?
  • Venom haluaa syödä ihmisiä, mutta tämä esitetään pääasiassa huumorin kautta. Millaista elokuvan väkivalta mielestäsi muuten on? Mitkä kohtaukset olivat mielestäsi ahdistavia?
  • Elokuvassa nähdään kuolemantuomion toimeenpaneminen. Keskustelkaa kuolemantuomiosta oikeassa elämässä.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Venom – Let There Be Carnage

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Venom – Let There Be Carnage

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023