‹ Takaisin

Viidakkokirja

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Orpo poika varttuu viidakossa susien, karhujen ja mustan pantterin kasvattamana. Elokuva perustuu Rudyard Kiplingin klassikkotarinaan. Mowglin roolissa nähdään uusi tulokas, Neel Sethi. Scarlett Johanson lainaa äänensä Kaa-käärmeelle, Bill Murray Baloolle ja Bagheeran ääniroolissa on Ben Kingsley. Lupita Nyong’o on Rakshan äänenä ja Shere Khanina kuullaan Idris Elbaa. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Hyvin realististen eläinhahmojen tähdittämä elokuva on toiminnallinen, tunteikas ja humoristinenkin. Teemoja ovat omien vahvuuksien hyödyntäminen ja yhteistyö. Viidakkokirja herättää ajatuksia myös ihmisen suhteesta luontoon. Mowgli on erilainen kuin susiveljensä, mutta hän on silti osa laumaa. Sudet auttavat Mowglia luonnossa selviämisessä, mutta kaikki viidakon asukkaat eivät ole yhtä ystävällisiä, ja ihmispentua uhkaakin kuolema useampaan otteeseen.

Elokuva perustuu Rudyard Kiplingin samannimiseen kirjaan, ja moni aikuinen muistaa sen varmasti Disneyn piirroselokuvana. Tämä versio on kuitenkin realistisempi, jännittävämpi ja synkempi, joten se ei sovellu kaikkein nuorimmille katsojille.

Keskustelun tueksi

Elokuvan tiimoilta voi keskustella ihmisen ja luonnon suhteesta sekä eri lajien eroista:

  • Eläinlajit ovat keskenään erilaisia. Jotkut ovat saalistajia ja toiset laumaeläimiä. Onko ihmisellä lajille ominaista käyttäytymistä?
  • Miksi ihmiset pelottivat Shere Khania?
  • Mikä eläin ansaitsisi viidakon kuninkaan tittelin? Entä missä asemassa ihminen olisi viidakossa?
  • Shere Khan tappoi huvikseen ja muut eläimet paheksuivat sitä. Voiko eläin olla paha?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Viidakkokirja

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Viidakkokirja

"Uusi Viidakkokirja on hienon näköinen ja vaikuttava, mutta ei todellakaan lastenelokuva. Ei siis kannata erehtyä luulemaan, että Disneyn ihana animaatio olisi vain tehty uusiksi näytelmäelokuvana. Animaation huumori ja letkeys on korvattu jännityksellä ja toiminnalla."

Arvioijan ikä: 27

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024