‹ Takaisin

Viidakon veijarit

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejalämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Täältä tulevat Viidakon veijarit! Heidän johtajansa Mauri saattaa näyttää pingviiniltä – mutta sisältä hän on todellinen tiikeri! Historian kömpelöin mutta hyväsydämisin kungfu-mestari on tiikeriäidin kasvattama oikeuden puolustaja, joka aikoo ylläpitää järjestystä ja oikeudenmukaisuutta viidakossa, kuten hänen äitinsä teki häntä ennen. Kun pahansuopa koala Igor yrittää tuhota viidakon armeijanaan lauma paviaaneja, Mauri ystävineen muodostaa pelastusryhmän, joka on hädän hetkellä aina valmiina auttamaan! Viidakon veijarit on sydämeenkäypä seikkailu viidakon pelastamisesta, itsensä hyväksymisestä ja ystävyyden merkityksestä. (Lähde: Cinemanse)

Tietoa kasvattajalle

Viidakon veijarit perustuu samannimiseen tv-sarjaan. Pääosassa on tiikerin identiteetin omaksunut, auttavainen ja rohkea pingviini, joka ystävineen yrittää pelastaa kotiviidakon pahalta Igor-koalalta.

Viidakon veijarit kertoo epätavallisista sankareista, ystävyydestä sekä vanhempien ja isoksi kasvaneiden lasten joskus hankalista suhteista. Tarina rikkoo stereotypioita sen suhteen, millainen hahmo voi olla toimintasankari ja ihailun kohde. Myös adoptioon ja sukulaisuudesta riippumattomaan perhepiirin laajentamiseen suhtaudutaan elokuvassa mutkattomasti.

Elokuva on pääosin kiltti ja sydämellinen, mutta sisältää paljon kungfu-taistelukohtauksia ja jonkin verran jännitystäkin. Myös viidakkoa pommeillaan räjäyttelevä ja metsäneläimiä uhkaava pahiskoala saattaa pelottaa pienimpiä katsojia.

Keskustelun tueksi

  • Onko Mauri mielestäsi enemmän pingviini vai tiikeri? Miksi?
  • Mauri ei ole kovin vahva eikä hänellä ole supervoimia. Mikä tekee sankarin?
  • Miksi Mauri joutui äitinsä kanssa riitoihin? Kumpi oli mielestäsi oikeassa?
  • Oletko itse joutunut tilanteeseen, jossa olet eri mieltä vanhempiesi kanssa? Miten tilanne selvisi? Missä asioissa vanhemmat saavat mielestäsi puuttua lastensa päätöksiin?
  • Mitä hyötyä on siitä, että on nuori? Entä mitä etuja ikääntyminen tuo tullessaan?
  • Igorista kerrotaan tulleen pahis, koska hän ei päässyt sankarijoukon johtajaksi. Miten Igorin suunnitelma päästä mukaan porukkaan toimi? Olisiko hän voinut tehdä jotain toisin? Entä olisivatko muut voineet suhtautua Igoriin paremmin? Onko jokainen mielestäsi otettava mukaan leikkiin?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Viidakon veijarit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Viidakon veijarit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024