‹ Takaisin

Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Viiru-kissa ja ukko Pesonen ovat parhaat ystävät. Yhdessä rakennetaan kettuansoja ja leivotaan pannukakku-kakkuja. Kun äreä naapuri Kosonen uhkaa tehdä turhan äänekkäästä kukostaan päivällistä, kiltti Pesonen ottaa eläimen kanalaansa. Mutta Viiru on surullinen ja tuntee olonsa syrjäytetyksi, kun kukko varastaa kaikkien huomion.

Tietoa kasvattajalle

Lastenkirjailija-kuvittaja Sven Nordqvistin luomat hahmot ovat mukavan omalaatuisia ja omapäisiäkin tyyppejä. Elokuvaan Viiru ja Pesonen -kirjoista on poimittu enemmän hupaisaa sählinkiä ja toimintakohtauksia kuin pohdiskelevaa tunnelmaa. Usean kirjan pohjalta koottu tarina opettaa kuitenkin rohkeutta, kekseliäisyyttä, yritteliäisyyttä ja ystävyyden perusasiaa – anteeksi pyytämistä ja anteeksi antamista. Mukaan otetaan myös murjottajat ja kiukkupussit. Jopa meluisa kukko ja katala kettu saavat pitää henkensä.

Keskustelun tueksi

  • Millainen on hyvä ystävä? Onko Pesonen hyvä ystävä? Entä Viiru? Entä Kosonen tai rouva Anttonen?
  • Milloin olet joutunut pyytämään anteeksi? Miltä se on tuntunut? Tuntuiko anteeksipyytäminen Viirusta vaikealta? Miksiköhän?
  • Onko sinulla lemmikkiä? Jos se osaisi puhua, mitä se sanoisi?
  • Miksi syntymäpäivää vietetään vain kerran vuodessa? Olisiko hauskaa juhlia syntymäpäivää joka päivä? Millainen olisi sinun unelmiesi syntymäpäivä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024