‹ Takaisin

Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinenselkeä

Elokuvan synopsis

Rakastettu kaksikko palaa valkokankaille. Viiru hyppii uudella patjallaan yötä päivää, mutta ärsyyntynyt Pesonen haluaisi levätä. Niinpä hän rakentaa Viirulle ikioman pompputalon pihan perällä sijaitsevaan ulkohuussiin. Viiru innostuu itsenäisyydestä ja yksin asumisesta niin paljon, että päättää muuttaa pompputaloonsa pysyvästi. Pesosta ajatus harmittaa. Tarkoittaako tämä, että hänen täytyy jatkaa elämäänsä ilman iloista kumppaniaan? Viirun on keksittävä jotakin hauskaa saadakseen vanha Pesonen jälleen piristymään… (Lähde: SF Studios)    

Tietoa kasvattajalle

Viiru ja Pesonen on monelle tuttu parivaljakko Sven Nordqvistin kirjoista ja niistä tehdyistä elokuvasovituksista. Kaksikon ystävyys on Viiru muuttaa -elokuvankin kantava voima. Vaikka Viirun kasvaminen herättää haikeutta ja kiristää välillä Pesosen hermoja, heidän suhteensa luottamus pysyy. Tarinan kautta voi käsitellä hyvin vaikkapa kaverisuhteita, lapsen ja vanhempien suhteita tai lapsen itsenäistymistä ja tahtoikää. 

Lämminhenkinen elokuva sopii ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi. Pääasiassa kodin pihapiirissä tapahtuvat seikkailut ovat turvallisia, ja tarina etenee rauhallisesti. Pienimmät saattavat tosin jännittää yhdessä Viirun kanssa yöllisiä varjoja. Huumori syntyy yhdistelmästä arkisia ja satumaisia elementtejä, kuten parisuhteita ruotivia kanoja, rokkaavia ötököitä ja Viirun toilailuja. Kirjojen satumaailma, Pesosen keksinnöt ja yksityiskohtia pursuava talo on vangittu onnistuneesti live-elokuvaa ja animaatiota hyödyntäen.

Keskustelun tueksi

  • Oletko lukenut Viiru ja Pesonen -kirjoja? Entä nähnyt muita Viiru ja Pesonen -elokuvia? Mitä erilaisia tai samanlaisia asioita niissä oli verrattuna Viiru muuttaa -elokuvaan (esim. hahmot, ympäristö, tarinat…)?  
  • Millaisia hahmoja elokuvassa on (kilttejä, äkäisiä, hauskoja, rauhallisia tai kekseliäitä…)? 
  • Millaiset asiat tekevät Viirusta ja Pesosesta ystäviä? Millaista on hyvä kaveruus? 
  • Miksi Viiru haluaa muuttaa omaan taloon? Millaisia tunteita Viirun kasvaminen ja itsenäistyminen herättää Pesosessa?  
  • Viiru on kasvanut ja haluaa tehdä kaiken itse. Onko “minä itse”-vaihe teidän perheessänne tuttu? Mistä asioista lapsi saa mielestänne päättää ja mistä ei?  
  • “Kun pienet kasvavat, ei mikään pysy enää ennallaan”, toteaa rouva Anttonen. Mitä se tarkoittaa?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024