‹ Takaisin

Vili ja monsteriplaneetta

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyvää vuorovaikutustatoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Tutkimusmatkailijaperheen poika Vili joutuu eroon vanhemmistaan perheen avaruusaluksen tuhoutuessa matkalla avaruuden halki. Vilin pelastautumiskapseli laskeutuu tuntemattomalle planeetalle. Vili joutuu jäämään planeetalle odottamaan apua, mutta onneksi hänellä on seuranaan Pakki-pelastusrobotti ja uusi ystävä Tassu-niminen avaruusolio. Yhdessä he tutustuvat planeetan eläimiin ja kasveihin, mutta myös vaaroihin.

(Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Vili ja monsteriplaneetta tarjoaa pienelle katsojalle paljon ihasteltavaa ja kummasteltavaa. Animaatioelokuvaa voi kiitellä erityisesti mielikuvituksekkaasta tarinamaailmasta, joka on täynnä toinen toistaan omituisempia kasveja ja hirviöitä. Monsterit ovat suurimmaksi osaksi hassuja ja söpöjä, mutta muutama jännittävämpikin olento joukosta löytyy. Elokuvan yleistunnelma on kuitenkin leppoisa, joten hurjimmatkaan ulkoavaruuden öttimönkiäiset eivät ole liian pelottavia tyyppejä. Avaruuselokuvaan kuuluu tietenkin myös monenlaisia ihmeellisiä vekottimia ja visuaalisesti kiinnostavia fantasiamaisemia.

Vili ja monsteriplaneetta on humoristinen ja vauhdikas, ja usein siinä edetään kovallakin tempolla. Selkeän suoraviivaista juonta on kuitenkin helppo seurata iästä riippumatta. Seikkailuhenkiseen elokuvaan sopien Vili ja monsteriplaneetta on täynnä kiperiä tilanteita ja täpäriä pelastumisia. Mitään kovin uhkaavaa ei tarinassa ole ja ne muutamat jännittävämmätkin tilanteet ratkeavat saman kohtauksen aikana. Takaa-ajokohtaukset ovat henkeäsalpaavia mutta laukeavat lopulta naurun säestyksellä.

Tieteiselokuville tyypillisesti scifi-kuorrutuksen alta löytyy isoja teemoja. Keskeisin teemoista on ystävyys: Vili ystävystyy palvelusrobotin sekä muutaman paikallisen otuksen kanssa. Elokuva näyttää, kuinka ystävää autetaan tarpeen tullen, eikä tätä jätetä pulaan tiukassakaan paikassa. Hellyyttä ja välittämistäkin osoitetaan. Vili ja monsteriplaneetta muistuttaa, mikä on ystävyyden perusta: olla ystävällinen ja avulias muita kohtaan. Hyvän tekemisestä seuraa hyviä asioita, kuuluu elokuvan tärkein viesti. Yhteistyö kannattaa.

Vaikka seikkailu käynnistyy kun Vili joutuu eroon vanhemmistaan, on elokuvassa aina toiveikas tunnelma. Missään vaiheessa ei ole epäilystäkään, etteivätkö Vili ja hänen vanhempansa löytäisi vielä toisiaan. Vili säilyttää positiivisen ja reippaan mielensä ja tekee kaikkensa päästäkseen takaisin vanhempiensa luokse. Esimerkillisesti hän jaksaa aina yrittää parhaansa – ja yritys myös palkiltaan. Paria poikkeusta lukuun ottamatta Vilin kohtaamat ongelmat ratkeavat kekseliäisyyden, näppärien temppujen ja ystävien avulla.

Keskustelun tueksi

  • Oletko koskaan haaveillut avaruusmatkasta? Minkälainen olisi sinun avaruusmatkasi?
  • Minkälaisia hirviöitä asuisi planeetalla jolle sinä matkustaisit?
  • Haaksirikkouduttuaan vieraalle planeetalle Vili joutuu syömään paikallisen luonnon tarjoamia antimia. Mitä syötävää sinä voit löytää lähimetsästäsi?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Vili ja monsteriplaneetta

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Vili ja monsteriplaneetta

Tassu lemmiki

"Lempihahmoni on tassu lemmiki koska vili saa siitä ystävän tassu kasvaa eri kohtausten aikaana vili sai ruoka kun sen robotin perheiben täutu tietää siitä ystävyytä ja muutakin"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024