‹ Takaisin

Vili Vilperi -elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinen

Elokuvan synopsis

Vili Vilperi on koala, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän on sydämeltään seikkailija, joka haaveilee jättävänsä pienen Viherkylän seuratakseen isänsä Herra Vilperin jalanjälkiä tutkimusmatkailijana. Herra Vilperi katosi Australian takamaille jonkin aikaa sitten ja Vili on ainoa joka uskoo hänen olevan yhä elossa. Vili päättää etsiä isänsä ja hän lähtee seikkailemaan kauas Viherkylästä villiin ja vaaralliseen erämaahan. Vili saa matkallaan ystävikseen eläintarhakoalan Nannin ja pelokkaan kaulusliskon Jaken. Heitä jahtaa vihamielinen villikissa Herra Käpäl, joka kantaa vanhaa kaunaa Viliä kohtaan. Ystäväkolmikon on tehtävä yhteistyötä selvitäkseen karussa erämaassa ja löytääkseen Vili Vilperin isän. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Vili Vilperi on television lastenohjelmista tuttu, optimistinen seikkailija. Elokuvassa vauhtia ja vaaran tuntua on hieman lisätty, mutta piirrossarjan peruselementit ovat paikoillaan.

Vili lähtee uskaliaalle retkelle etsimään erämaahan kadonnutta isäänsä. Seurakseen Vili saa eläintarhassa kasvaneen, reippaan Nanni-koalan. Kaksikko tapaa matkan varrella monia hupsuja eläimiä ja myös joitakin hengenvaarallisia saalistajia. Rempseässä elokuvassa onkin paljon täpäriä tilanteita, mutta niistä selvitään aina onnekkaasti.

Vilin isä on ollut poissa kotoa jo vuoden ja Vilin äiti arvelee, ettei tämä ehkä koskaan palaakaan. Jossain vaiheessa tarinaa myös Vili uskoo menettäneensä isänsä. Elokuvan loppu on kuitenkin onnellinen. Onnellista loppua varten tarvitaan kekseliäisyyttä, yritteliäisyyttä, itseluottamusta, rohkeutta ja tietenkin yhteistyötä.

Keskustelun tueksi

  • Vilillä ja joskus muillakin elokuvan hahmoilla on tapana ilmaista turhautumistaan tai suuttumustaan nimittelemällä. Ikävää tyyppiä saatetaan kutsua esimerkiksi “haisevaksi muurahaisten mussuttajaksi”. Miksi Vili toimii näin? Voisiko Vili ilmaista ajatuksiaan muulla tavoin? Miten sinun perheessäsi suhtaudutaan nimittelyyn? Miltä tuntuu, jos joku nimittelee sinua?
  • Millainen paikka eläintarha on elokuvassa? Onko eläintarha eläinten turvapaikka vai vankila? Miksi eläintarhoja on olemassa?
  • Ketkä ovat elokuvan pahiksia? Miksi?
  • Miksi iso kissapeto herra Käpäl jahtaa Viliä ja Nannia? Mitä hän yrittää tehdä?
  • Entä millainen hahmo on Viherkylän kuninkaaksi halajava Kränkkälä-lisko? Miksi hän aluaa päättää asioista? Millainen johtaja Kränkkälä sinun mielestäsi olisi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Vili Vilperi -elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Vili Vilperi -elokuva

Mitäh?!

"Missä on Sari Mällinen?!"
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Villi

"Ihana elokuva tykkän tästä halun katoa ruubusta"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1

Ihan liian lapsellinen

"Pidän ehkä enemmän alkuperäisestä Vili Vilperistä vuodelta '93, mutta tämä. Pyh!"
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

Huono.

"Ei mitään, verrattuna alkuperäiseen."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024