‹ Takaisin

Vonkka

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Vonkka perustuu Roald Dahlin ikonisen ja huippusuositun lastenkirjan Jali ja suklaatehdas hämmästyttäviin hahmoihin. Elokuva kertoo siitä, miten maailman suurimmasta keksijästä, taikurista ja suklaatehtailijasta tuli tuntemamme, rakastettu Villi Vonkka. Vonkka tarjoaa huumaavan sekoituksen taikaa ja musiikkia, kaaosta ja tunnetta, joka kerrotaan suurella sydämellä ja huumorilla. Timothée Chalamet esittää pääosaa tässä vastustamattoman vauhdikkaassa ja kekseliäässä laajakangasspektaakkelissa. Vonkalla on loputtomasti ideoita ja hän on päättänyt muuttaa maailmaa herkullinen suupala kerrallaan ja samalla todistaa, että parhaat asiat elämässä alkavat unelmasta – ja että joka onnekseen tapaa Villi Vonkan huomaa, että mikä tahansa on mahdollista. (Lähde: Ikärajatietokanta)

Tietoa kasvattajalle

Suklaamestari Villi Vonkan nuoruudesta kertova elokuva on värikäs ja satumainen koko perheen musikaalielokuva. Roald Dahlin alkuperäishahmoon perustuvassa tarinassa on Dahlin romaaneille tyypillisesti töykeitä, ilkeitä aikuisia sekä kaltoinkohdeltuja lapsia. Pahat aikuiset eivät kaihda keinoja vaan hyödyntävät mm. pakkotyötä, lahjontaa ja salamurhia. Elokuvan tunnelma on siitä huolimatta iloinen ja optimistinen. 

Villi Vonkka on ystävällinen ja epäitsekäs, myönteisesti ajatteleva ja kekseliäs, persoonallinen ja itsevarma nuori mies, joka mielellään ilahduttaa muita ja jaksaa uskoa omiin unelmiinsa. Vonkan vastavoimana elokuvassa toimii suklaatehtailijoiden kartelli, joka yhdessä korruptoituneiden poliisivoimien kanssa yrittää estää Vonkkaa harjoittamasta suklaantekijän ammattia kaupungissaan.  

Vonkan sanomana on, että unelmat toteutuvat kovalla työllä, mutta ystävät ovat tärkeämpiä kuin menestyminen, ja mukavinta onkin menestyä yhdessä. Joskus oman porukan hyväksi saattaa joutua tekemään myös uhrauksia. 

Suklaanautinto on iloinen asia, joka kiinnostaa kaikkia kaupunkilaisia. Suklaalahjuksia vastaanottava poliisi on aluksi hauska hahmo, mutta tarinan edetessä hänet valitettavasti typistetään pelkäksi koomiseksi läskiksi, kun hän lihoo niin, ettei lopulta tahdo mahtua ulos autostaan.  

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa puhuttiin “suklaakartellista”. Tiedätkö, mitä kartelli tarkoittaa? Miksi suklaatehtailijat eivät halunneet Vonkan suklaamyymälää kaupunkiinsa? 
  • Millaisia luonteenvahvuuksia Vonkalla oli? Missä asioissa hän oli hyvä? 
  • Kaikkia elokuvan pahiksia yhdisti ahneus. Mitä haittaa ahneudesta on? 
  • Millainen vaikutus omalla äidillä oli Vonkan tekoihin ja asenteisiin? 
  • Vonkan mukaan äidillä oli tapana sanoa, että parhaat asiat saavat alkunsa unelmista. Keksitkö joitakin tällaisia asioita? Millaisia unelmia sinulla on? 
  • Vonkan suklaakonvehdeissa voi maistaa erilaisia tunteita ja olotiloja. Millaista suklaata sinä haluaisit tehdä? Miltä keksimäsi suklaan syöminen tuntuisi? 
  • Miksi elokuvassa oli laulu- ja tanssikohtauksia? Millainen elokuva Vonkka olisi ollut ilman niitä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Vonkka

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Vonkka

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024