‹ Takaisin

Warcraft: The Beginning

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Warcraft: The Beginning on eeppinen seikkailuelokuva maailman mullistavasta taistelusta, joka pohjautuu Warcraft-tietokonepelisarjaan. Azerothin rauhallinen valtakunta on sodan kynnyksellä, kun sen asukkaat kohtaavat pelottavan valloittajakansan. Omaa kuolevaa maailmaansa pakenevat örkkisoturit ovat valinneet heidän asuinpaikkansa uudeksi alusmaakseen. Kun kahden maailman välille avautuu portaali, yhtä armeijoista uhkaa tuho valloittajan käsissä, toista riutuminen sukupuuttoon. Toisiaan vastaan käyvistä joukoista nousee kaksi sankaria, joiden kohtaaminen määrää heidän perheensä, kansansa ja kotinsa kohtalon. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Warcraft on pohjimmiltaan klassinen moraalipohdinnalla höystetty fantasiatarina hyvän ja pahan taistelusta. Vaikka jättimäiset ja brutaalit örkit ovat pintapuolisesti elokuvan pahiksia, myös näiden näkökulmaa ja motiiveja avataan. Samalla kuvataan yksilön ja yhteisön suhdetta: ympäristön paine voi pakottaa yksilön tekemään epämiellyttäviäkin tekoja, ja yhteisön toimintaa on välillä hyvä kyseenalaistaa. Pahatkin teot voi hyvittää, tai ainakin yrittää tehdä hyvää niiden vastapainoksi.

Yhtenä elokuvan keskeisenä teemana on erilaisuus. Eri roduista huolimatta monet asiat ovat samanlaisia, ja ulkoisia eroja tärkeämmäksi nostetaan yhteiset asiat. Warcraft onkin elokuva ennakkoluulojen haitallisuudesta ja toisaalta niiden ylittämisestä yhteistyöllä. Useimmat elokuvan ongelmat ratkeavat erilaisten hahmojen vahvuuksia yhdistelemällä.

Ongelmanratkaisumalliksi elokuva tarjoaa ensisijaisesti väkivaltaa. Useimmissa tilanteissa muut ratkaisuyritykset epäonnistuvat, ja väkivalta joko jää ainoaksi vaihtoehdoksi tai sillä vastataan muihin keinoihin. Toisaalta väkivalta esitetään ajoittain myös huonona, vääränä ratkaisuna, joka aiheuttaa lisää ongelmia.

Keskustelun tueksi

  • Keneen elokuvan hahmoon samaistut eniten, ja miksi?
  • Elokuvan naispäähenkilö, puoliörkki Garona, näytti pieniä torahampaita ja vihreää ihoa lukuun ottamatta ihmiseltä. Miksi hahmosta ei ollut tehty ulkonäöltään örkkimäisempää?
  • Meillä on monesti ennakkoluuloja ja pelkoja esimerkiksi erilaisista kulttuureista tulevia tai erilaisen ihonvärin omaavia ihmisiä kohtaan. Mistä se johtuu ja kuinka tällaisia voi purkaa?
  • Elokuvassa yksittäiset ihmiset ja örkit pystyvät yhteistyöhön. Miksi ihmiset ja örkit kuitenkin kansoina sotivat keskenään?
  • Örkit tunkeutuvat ihmisten maailmaan pelastaakseen itsensä tuhottuaan oman maailmansa. Oikeuttaako selviytymisen tarve valloittamisen?
  • Monessa elokuvan kohtauksessa ongelmat ratkaistaan väkivallalla. Voittaako väkivallan käyttäjä aina sellaisen, joka yrittää ratkaista ongelmat rauhanomaisesti?
  • Peleihin perustuvat elokuvat ovat perinteisesti olleet huonossa maineessa. Miksi?
Kirjoittaja: Mikko / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Warcraft: The Beginning

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Warcraft: The Beginning

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024