‹ Takaisin

Weathering With You

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättäväympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä – mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta? (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Weathering With You on visuaalisesti upea  suurten tunteiden anime. Tarinassa nostetaan esiin kysymyksiä luonnon ja ihmisen voimista sekä luonnon kiertokulusta ja ilmastonmuutoksesta. Luonnonmullistukset rinnastuvat nuorten tunne-elämän kiemuroihin.

Elokuva tarjoaa samastumispintaa erityisesti nuorille (ja miksei myös aikuisille) ympäristöahdistukseen, ensimmäiseen ihastumiseen ja teini-iän epävarmuuksiin; pienimpiä katsojia Weathering With You ei välttämättä kiinnostakaan.

Loputtoman sateen rummuttama Tokio on paikoin synkkä ja ahdistava paikka. Nuoren tytön houkuttelu epämääräisiin bisneksiin, kodittomuus, läheisten menetykset, työttömyys ja huoltajuuskiistat ovat osa tarinaa. Maagista satua ja karua realismia yhdistävä elokuva on kuitenkin pohjimmiltaan toiveikas ja antaa optimistisen kuvan siitä, miten tahdonvoimalla voidaan muuttaa asioita.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia hahmoja Hodoka, Hina, Suga ja Natsumi ovat? Millaisissa elämäntilanteissa he ovat? Millaisia tunnetiloja he käyvät läpi? Miten hahmot ja heidän tunteensa ja elämäntilanteensa muuttuvatko elokuvan aikana?
  • Millaisena Tokion kaupunki on kuvattu?
  • Mitä seurauksia sillä on, että elokuvan nuoret henkilöt päättävät muuttaa säätä? Entä mitä mieltä olit elokuvan loppuratkaisusta, jossa rakkaustarinan vaikutukset ulottuivat laajalti säähän ja muihin ihmisiin? Oliko nuorten tekemä ratkaisu mielestäsi oikea?
  • Animella tarkoitetaan japanilaista animaatiota. Miten kuvailisit animea ja miten se eroaa muusta näkemästäsi animaatiosta? Oletko nähnyt saman ohjaajan edellistä Your name -elokuvaa tai muita japanilaisia animaatioelokuvia?
  • Millaisia tunteita tai ajatuksia ilmastonmuutos sinussa herättää? Missä määrin ihminen voi vaikuttaa ilmastoon? Vinkkejä ilmastonmuutoksen käsittelyyn eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa on koottu mm. Maailmankoulu.fi-sivulle.
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Weathering With You

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Weathering With You

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja