‹ Takaisin

Whiplash

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Andrew Neyman (Miles Teller) on kunnianhimoinen nuori jazz-rumpali, joka on vakaasti päättänyt nousta Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevan eliittikonservatorionsa huipulle. Andrew janoaa tunnustusta taidoistaan. Terence Fletcher (J.K. Simmons) – soitonopettaja, joka on yhtä tunnettu pätevyydestään lahjakkuuksien koulijana kuin kammottavista opetusmenetelmistään – johtaa koulun parasta jazz-yhtyettä. Fletcher huomaa Andrewn kyvyt, siirtää nuoren muusikonalun omaan bändiinsä ja tulee samalla mullistaneeksi tämän elämän ikiajoiksi. Andrewn intohimoinen täydellisyyden tavoittelu muuttuu nopeasti pakkomielteeksi hänen armottoman opettajansa patistaessa häntä kykyjensä – ja lopulta hulluuden – rajamaille. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Jazzin-täyteinen Whiplash voi kiinnostaa sellaisia, joiden harrastus pyörii kilpatasolla tai voi johtaa ammattiin. Elokuva pohtii lahjakkuutta, ahkeruutta ja kunnianhimoa sekä valmentajan ja oppilaan välistä suhdetta dramaattisten käänteiden kautta. Omistautuneisuuden ja hulluuden raja näyttää olevan hiuksenhieno. Whiplashin voi myös tulkita herättelevän henkiin romantiikan ajan nerouskoa.

Elokuvassa käytetään runsaasti karkeaa kieltä.

Keskustelun tueksi

  • Millaiset asiat toivat Andrewn elämään iloa, millaiset surua?
  • Millainen vaikutus Terence Fletcherillä oli oppilaisiinsa? Miksi?
  • Minkä vuoksi Andrew oli valmis antamaan niin paljon saavuttaakseen unelmansa? Joutuiko Andrew mielestäsi tekemään uhrauksia?
  • Mitkä ovat sinun unelmiasi? Mitä olisit valmis tekemään niiden eteen? Mitä et?
  • Oliko elokuvan loppu mielestäsi onnellinen vai onneton?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Whiplash

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Whiplash

Loistava

"Todella hyvä mutta samalla todella ahdistava. Suosittelen"
Elokuvan ystävä

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16© Koulukino 2024