‹ Takaisin

Winx Club - Syvyyksien salaisuus

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Winxien arkkiviholliset, Trix-noidat, liittoutuvat Politean ilkeän nymfin kanssa päättääkseen Winxien päivät lopullisesti. Valtameren syvyyksiin on piilotettu helmi, joka antaa mittaamattomat voimat haltijalleen. Helmen avulla Trixit ja Politea aikovat tuhota myös Winx-keijut. Voittamattomalta vaikuttava pahuuden liittouma lähtee kilpajuoksuun aikaa ja keijuja vastaan löytääkseen helmen ja sinetöidäkseen voittamattomuutensa. Bloom on päättänyt pelastaa Trixien vangitseman prinssi Skyn ja ehtiä helmen luokse ennen muita, mutta Politea sekoittaa Winxien suunnitelmat pettäessään ilkeät liittolaisensa oman etunsa vuoksi. Maailman merien saastuminen sekä Winxien tuhoutumien alkaa vaikuttaa vääjäämättömältä… Riittääkö keijujen suurinkaan rakkauden voima estämään Trixien ilkeää suunnitelmaa? (Lähde: VLMedia)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvan tyyli, tunnelma ja asetelmat ovat tuttuja italialaisesta Winx Club -televisiosarjasta. Winxin perussanomaan kuuluvat ystävyys, luottamus, itsevarmuus ja hyvän voittaminen pahalla. Keijutytöt käyttävät maagisia voimiaan ja hyvää energiaansa ilkeitä noitia ja pahoja hirviöitä vastaan. Lojaalissa ystäväporukassa kullakin on oma erityisvoimansa, mutta suurin taika syntyy yhteistyöllä.

Tästä huolimatta Winx Club ei tarjoa korkeatasoisia roolimalleja tai syvällistä sanomaa. Liioitellun hoikat naishahmot on puettu kurveja korostaviin vaatteisiin, ja keijujen taiatkin käynnistyvät näyttävillä asun vaihdoilla. Pinnalliseksi jäävistä hahmoista eniten tilaa annetaan Stellalle, joka bimbostereotyyppinä huolehtii elokuvan huumorista: ulkonäkökeskeinen Stella marmattaa siitä, että joutuu taistelemaan rumia otuksia vastaan ja on kesken maailman pelastamisenkin huolissaan, ehtiikö vielä shoppailemaan tai manikyyriin. Mieshahmoina nähdään barbiemainen unelmien poikaystävä Sky sekä valtaa janoava meripeikko Tritannus.

Keskustelun tueksi

  • Mistä elokuva mielestäsi kertoo? Onko elokuvalla sanoma tai opetus? Mikä?
  • Onko keijujen ulkonäöllä ja vaatetuksella merkitystä? Muuttuisiko elokuvan tunnelma tai sanoma, jos Winxit olisivat tavallisia tyttöjä ja poikia arkivaatteissa?
  • Olisiko Bloom, elokuvan päähenkilö, voinut selvitä haasteista yksin?
  • Mikä on suosikkivoimasi Winx Clubissa? Minkä taikavoiman haluaisit itsellesi?
  • Elokuvan juoneen liittyy löyhästi myös ympäristökatastrofi. Miten merien saastuminen selitettiin elokuvassa, ja kuinka ongelma ratkesi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Winx Club - Syvyyksien salaisuus

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Winx Club - Syvyyksien salaisuus

Mahtava

"Monen pikkutytön unelma. Tämä on niin romanttinen ja niin kaunis. Siinä on ehdottomasti tuo pinkki värimaailma."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024