‹ Takaisin

Wish I Was Here

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

35-vuotias Aidan Bloom on aviomies, perheenisä ja kehnosti menestyvä näyttelijä. Identiteettikriisin kanssa kamppaileva Aidan joutuu katsomaan elämäänsä uusin silmin, kun syöpä uhkaa viedä hänen isänsä. Vaari on maksanut lasten ortodoksijuutalaisen koulutuksen, mutta nyt perhe päätyy kokeilemaan kotikoulua – teini-ikäisen tyttären suureksi kauhuksi. Aidanin vaimo on tyytymätön osaansa perheen elättävänä konttorirottana. Aidanin omalaatuisella veljellä on vaariin hankala suhde, ja hän osallistuu mieluummin scifi-konventtiin kuin suostuu isänsä sairasvuoteen äärelle. Kasvaako Aidan oman elämänsä sankariksi?

Tietoa kasvattajalle

Aidanin teini-ikäinen tytär on perheen ainoa harras uskovainen; isä ja äiti ovat maallistuneita, ja pikkuveli on kiinnostunut enimmäkseen porakoneista. Aikuisen päähenkilön pohdintoihin sekoittuu välillä fantasiaelementtejä ja unenomaisia osuuksia. Identiteettikriisi, vaarin sairaus, rakoileva avioliitto, omalaatuinen veli ja lasten kotikoulu pakottavat Aidanin miettimään elämäänsä: perhesuhteita, erilaisia rooleja ja etenkin sitä, mihin hän todella uskoo ja mitä haluaa opettaa lapsilleen. Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? Kun elämässä on haasteita, koetteleeko Jumala meitä? Millainen tyyppi se Jumala oikeastaan on?

Elokuva kannustaa arvopohdintaan ja maailmankatsomuksiin tutustumiseen niin Aidanin kuin hänen Grace-tyttärensäkin kautta. Elokuvassa tutustutaan myös kotikouluun. Mitä kaikkea koulussa pitää oppia ja miten? Voiko tärkeitä asioita oppia koulun ulkopuolella? Mitkä asiat ylipäätään ovat tärkeitä?

Perhe on elokuvan keskeisin teema, ja lopussa tytär toteaakin suvun mustalle lampaalle: “tiedän, ettet oikein usko Jumalaan – mutta uskot kai perheeseen?”

Elokuvassa käytetään melko paljon karkeaa kieltä. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä merkitys uskolla oli elokuvan henkilöiden elämässä? Millaisissa tilanteissa uskonto tuli esille?
  • Mitä selviytymiskeinoja elokuvan henkilöt käyttivät haastavissa tilanteissa?
  • Miksi Aidanin veli ei halunnut tavata isäänsä?
  • Millainen elokuvan perhe oli? Mitkä elokuvan perheen yhteiset hetket olivat mielestäsi mukavia?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Wish I Was Here

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Wish I Was Here

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024