‹ Takaisin

Wonder Woman 1984

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Pikakelaa 80-luvulle, jossa Wonder Woman kohtaa kaksi aivan uutta vihollista: Max Lordin ja Cheetahin. Patty Jenkins palaa ohjaajan paikalle ja Gal Gadot nimirooliin elokuvassa Wonder Woman 1984. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Wonder Woman 1984 sijoittuu nimensä mukaisesti 80-luvulle. Ihmenaisenakin tunnettu Diana on pitänyt matalaa profiilia edellisen elokuvan (Wonder Woman, 2017) tapahtumista ja ensimmäisestä maailmansodasta asti. Hän taistelee hiljaisesti rikoksia vastaan ja työskentelee päivisin kulttuuriantropologina museossa. Supervahvaa ja sivistynyttä amatsoniprinsessaa tarvitaan, kun ahne öljymies ottaa käyttöönsä arkeologisen taikakalun ja suistaa koko maailman kaaokseen. 

Elokuva sisältää runsaasti supersankaritarinoille tyypillistä taistelua ja kuoleman uhkaa. Vaikka tarinassa on keveyttä ja huumoria, ei väkivaltaa ole kevennetty komiikalla lukuun ottamatta alun kasarikomediatyyliä. 

Dianan lapsuudessa hyveillä on ollut keskeinen rooli, ja niitä pohditaan myös Wonder Woman 1984 –elokuvan tarinassa. Toiveita toteuttava kivi paljastaa, että ihmiset eivät useinkaan ajattele muuta kuin omaa etuaan, ja lisääntynyt voima merkitsee aina myös suurempaa vastuuta. 

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa mainitaan muutamia hyveitä – rohkeus, kärsivällisyys ja erityisesti totuus. Miten nämä hyveet ilmenevät tarinassa? Tiedätkö muita hyveitä eli arvokkaita ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä? Entä millaisia hyveitä Diana eli Wonder Woman edustaa? 
  • Millainen henkilö Dianan uusi työtoveri Barbara on? Miten hän muuttuu elokuvan aikana ja miksi? Mitä Dianan ominaisuuksia hän ihailee ja toivoo itselleen? Voiko näitä ominaisuuksia jotenkin kehittää? 
  • Miten Dianan ja Barbaran tavat käyttää voimaa eroavat toisistaan? Mistä arvelet näiden erojen johtuvan?
  • Millaisia asioita ihmiset toivovat elokuvassa? Miksi ihmisten toiveilla on huonoja seurauksia? Mitä sinä toivoisit, jos yksi toiveesi voisi toteutua? 
  • Diana muistuttaa puheessaan, että kaikilla ihmisillä taustasta riippumatta lienee toive tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Mitä tämä voisi käytännössä tarkoittaa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Wonder Woman 1984

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Wonder Woman 1984

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024