‹ Takaisin

Wonder Woman

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

Ennen kuin hänestä tuli Wonder Woman, hän oli Diana, voittamattomaksi soturiksi koulutettu amatsonien prinsessa. Kun amerikkalainen lentäjä törmää suojaiselle paratiisisaarelle ja kertoo ulkopuolisessa maailmassa vellovasta konfliktista, Diana jättää kotinsa vakuuttuneena siitä, että hän voi lopettaa erimielisyydet. Taistellessaan ihmisten rinnalla kaikki sodat lopettavaa sotaa Diana löytää täydet voimansa… ja todellisen kohtalonsa. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Amatsoninen salaiselta saarelta Euroopan sotarintamalle matkatessaan elokuva siirtyy aivan konkreettisestikin tummempiin sävyihin. Tarina viittaa sodan kauhuihin ja ihmisluonnon pimeisiin puoliin, mutta toimintakohtausten sisällöt ovat supersankarielokuville ominaisen etäännytettyjä ja kevyitä.

Wonder Woman onnistuu punomaan feminismin hyvin luonnolliseksi osaksi maailmankuvaansa. Esimerkiksi ensimmäisen maailmansodan aikaisen Euroopan ahtaita sukupuolirooleja käsitellään humoristisesti nimenomaan Dianan näkökulmasta. Elokuvan näkökulma on itsevarman ja sukupuoliroolien kahleista vapaan naisen näkökulma. Toisaalta elokuvan romanttinen juoni tuntuu pelkästään päähenkilön sukupuolen vuoksi mukaan väkinäisesti liimatulta

Keskustelun tueksi

  • Mitä tiedät DC Comicsin Ihmenainen–hahmosta ja sen historiasta? Miten onnistunut elokuvan tulkinta hahmosta mielestäsi on?
  • Toiminta-, supersankari- ja scifielokuvien sankarit ovat olleet perinteisesti lähes poikkeuksetta valkoisia miehiä, ja viime aikaiset poikkeukset tähän kaavaan (Mad Max: the Fury Road, Ghostbusters, Star Wars: Rogue One ja uusimpana Wonder Woman) ovat saaneet osakseen kritiikkiä siitä, että ne vieraannuttavat valkoisista miehistä koostuvan fanikunnan. Mitä mieltä olet tästä? Miksi valkoisten miesten on niin vaikea hyväksyä sankareita, jotka eivät ole valkoisia miehiä?
  • Voitte keskustella myös supersankarielokuvien naiskuvasta ja mahdollisesta murroksesta, jossa se näyttäisi tällä hetkellä olevan. Oletteko esimerkiksi huomanneet, millaisia erilaisia puheenvuoroja internetissä on esitetty Wonder Woman -hahmoon, sen filmatisointiin ja vaikkapa pääosan roolitukseen liittyen?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Wonder Woman

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Wonder Woman

Paras sankari elokuva 5 tähteä

"Diana on sympaattinen amatsoni. Kala-kuivalla-maalla komedia toimii hyvin. Steve Trevorin hahmo yllätti positiivisesti. Patty Jenkins osaa ohjata: Näyttelijöiden kemia toimii hyvin. Ja Gal Gadot on kuin Natalie Portman star wars elokuvissa. Vaikka Wonder woman sijoittuu ensimmäiseen maailman sotaan, se ei ole pelkkää taistelua. Jos on nähnyt Marvelin elokuvia, niin suosittelen tätä. K13 on hyvä ikäraja. Alle 13 vuotiaat voivat katsoa elokuvaa vanhempien tai kavereiden kanssa. P.S. Gal Gadot on aliarvostettu näyttelijä."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024