‹ Takaisin

X-Men: Apocalypse

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Jo aikojen alussa häntä palvottiin jumalana. Apocalypse, tämä ensimmäinen ja voimakkain mutantti Marvelin X-Men -universumissa, keräsi toisten mutanttien voimat tehden itsestään kuolemattoman ja voittamattoman. Herätessään tuhansien vuosien jälkeen hän on pettynyt maailman tilaan. Puhdistaakseen ihmiskunnan ja luodakseen uuden järjestyksen maailmaan hänen hallinnassaan, hän kerää ympärilleen joukon voimakkaita mutantteja mukaan lukien masentuneen Magneton (Michael Fassbender). Maan kohtalon ollessa vaakalaudalla on Mystikon (Jennifer Lawrence) johdettava nuorta X-Men -joukkoa Professori X:n (James McAvoy) avulla pysäyttääkseen suurimman vihollisensa ja pelastaakseen ihmiskunnan täydelliseltä tuholta. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Edellisen X-Men -elokuvan (Days of Future Past) tapahtumista uudella aikajanalla jatkava mutanttiseikkailu aloittaa osittain samasta asetelmasta kuin ensimmäinen X-Men-elokuva. Siinä nuoret mutantit saapuvat professori Xavierin perustamaan kouluun ja opettelevat elämään uusien, tavallista arkea hankaloittavien voimiensa kanssa.

X-Men -tarinat tarkastelevat usein supersankariutta asetelmasta tavalliset ihmiset vastaan supervoimia omaavat mutantit. Tällä kertaa Xavierin mutantit eivät kuitenkaan saa vastaansa muuta ihmiskuntaa vaan heitä vastaan nousee lähes jumalallinen hahmo, jolla on voima tuhota koko maapallo. Tällaisen tuhovoiman edessä mutantit huomaavat, että yhdessä heissä on valtavaa voimaa ja joukossa he ovat paremmin turvassa. Elokuva korostaa, että yksin ei ole kenenkään hyvä olla. Elokuva myös muistuttaa, etteivät pahatkaan ihmiset välttämättä alun perin ole pahoja vaan jokin onnettomuus on voinut suistaa heidän mielensä raiteltaan. Jokaisessa meissä on jotain hyvää ilkeänkin ulkokuoren alla.

Elokuvan toiminta on genrelle tyypilliseen tapaan vauhdikasta ja väkivalta näyttävää mutta veretöntä. Polveileva tarina ja lukuisa määrä hahmoja tekevät elokuvasta hieman sekavan, minkä vuoksi nuoremmilla katsojilla voi olla hankaluuksia pysyä tapahtumien tasolla. Tapahtumien yhdistelemiseen auttaa jonkin verran se, että on katsonut aiemmat X-Men-elokuvat ajassa hyppelyineen.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa entiset ystävät Xavier ja Magneto ovat jälleen vastakkain, mutta Xavier ei suostu antamaan periksi sille, että Magneto olisi menettänyt ihmisyytensä kokonaan ja siirtynyt pahan puolelle. Ihan tavallisessa arjessa tällainen voi näkyä esimerkiksi ennen kiltin kaverin muuttumisella kiusaajaksi. Uskotko, että pahan puolelta voi kääntyä takaisin hyväksi? Tunnetko itse voivasi vaikuttaa tällaiseen ihmiseen? Keskustelkaa, minkä vuoksi ihmisestä oikein voikaan tulla ilkeä.
  • Elokuva korostaa, että joukossa on voimaa ylivoimaiseltakin tuntuvaa vastustajaa vastaan. Millaisissa tilanteissa tämä näkyy omassa arjessasi? Tunnetko, että ystävien kanssa voit yhdessä vastustaa esimerkiksi koulukiusaajaa?
  • Keskustelkaa jumalista ja jumaluuksien palvonnasta. Miten X-Menin tuhansia vuosia vanha ja jumalana palvottu Apocalypse eroaa esimerkiksi kristinuskon Jumalasta?
  • Nykyisin suurvalloilla on käytössään ydinaseita, joilla ne voivat tehdä erittäin suurta tuhoa. Elokuvassa Apocalypse lähettää kaikki nämä ammukset avaruuteen. Saisiko mielestäsi millään maalla olla hallussaan tällaisia aseita? Voisivatko ihmiset elää maapallolla rauhassa ilman aseellisia pelotteita?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta X-Men: Apocalypse

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta X-Men: Apocalypse

Arvioijan ikä: 17

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024