‹ Takaisin

Ystäväni krokotiili

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustalämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Kun Viirin perhe (Constance Wu, Scoot McNairy, Winslow Fegley) muuttaa New York Cityyn, heidän nuorin poikansa Joni kokee uuteen kouluun sopeutumisen vaikeaksi. Kaikki muuttuu, kun hän tapaa Eelin – heidän uuden kotinsa ullakolla asuvan, laulavan krokotiilin (alkuperäisessä versiossa Shawn Mendes), joka rakastaa kylpyjä, kaviaaria ja mahtavaa musiikkia. Kaksikko ystävystyy nopeasti, mutta kun Eelin olemassaoloa uhkaa ilkeä naapuri, herra Änkyrä (Brett Gelman), Viirien tulee lyöttäytyä yhteen Eelin karismaattisen omistajan, Hector P. Valentin (Javier Bardem) kanssa osoittaakseen, että perhe voi muodostua yllättävistäkin jäsenistä ja ettei suurella persoonalla varustetussa, laulavassa krokotiilissa ole mitään vikaa. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Eeli on poikkeuksellinen krokotiili: laulava, suurkaupungissa asuva, hävikkiruokaa syövä krokotiili, joka hieman karhuherra Paddingtonin tapaan otetaan jäseneksi ihmisperheeseen.  

Eeli opettaa rohkeutta ja itsevarmuutta jokaiselle jäsenelle Viirin perheessä. Joni on hitaasti syttyvä ja helposti säikkyvä lapsi, jolle krokotiiliystävä avaa uuden, reippaan maailman. Perheenäiti puolestaan oppii sopeutumaan uuteen elämänvaiheeseen ja perheenisä tuo järjestyksen villiin koululuokkaan. 

Hämminkiä aiheuttavat sekä häijy naapuri Änkyrä että Eelin laulutaidoista innostunut lavataiteilija Hector. Eelillä on upea lauluääni, mutta ramppikuume estää esiintymisen. Lopulta kiperimmistäkin tilanteista selvitään kannustuksella ja yhteistyöllä. 

Keskustelun tueksi

  • Monia jännittää esiintyminen aivan kuten Eeli-krokotiilia. Miksi? Jännittääkö sinua joskus? 
  • Mitä rohkeus tarkoittaa? Millaisissa tilanteissa rohkeutta tarvitaan? Pitääkö aina olla rohkea? 
  • Kuka oli elokuvan rohkein hahmo? Mitä hän teki?
  • Mikä oli elokuvan hauskin kohta? Entä jännittävin? 
  • Eeli ei osaa puhua, mutta hän osaa laulaa. Miten Eeli kertoo asiansa ihmisille? Mitä sinä tekisit, jos osaisit ainoastaan laulaa etkä lainkaan puhua? 
  • Elokuvassa krokotiilia ei saa pitää lemmikkinä kaupungissa. Voisiko krokotiili oikeasti elää kerrostalossa? Entä maaseudulla? Mikä olisi kaikkein paras paikka krokotiilille? 
  • Millaista ruokaa Eeli syö? Miksi ravintolat heittävät ruokaa pois? Voiko roskikseen heitettyä ruokaa syödä?  
  • Hector P. Valentin löysi Eelin lemmikkikaupasta. Millainen vaikutus Hectorilla oli Eelin elämään? Oliko Hector mielestäsi hyvis, vai pahis – vai jotain muuta?
  • Vinkki! Elokuva perustuu Bernard Waberin lastenkirjoihin 1960-luvulta. Waberin romaaneja ei ole suomennettu, mutta suomeksi on saatavilla mm. Fred Bernardin kuvakirja Ystäväni krokotiili (1996), joka myöskin kertoo säikystä lapsesta ja rohkaisevasta krokotiilista, sekä Eduard Uspenskin lastenklassikko Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä (1966)
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ystäväni krokotiili

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ystäväni krokotiili

"Elokuva on hyvä, hassu ja musikaalinen. Krokotiili oli söpö ja ihana."

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024