‹ Takaisin

Yuku och fjällets blomma

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaselkeäsuosittelemme

Elokuvan synopsis

Pieni Yuku-hiiri asuu perheensä kanssa linnan kellarissa. Eräänä päivänä kissa hyökkää kellariin, ja Yukun isoäiti, perheen suuri tarinankertoja, joutuu vuoteenomaksi. Isoäiti kertoo hiirille, että hänen täytyy pian jättää heidät taakseen “seuratakseen pientä, sokeaa myyrää maanalaisiin tunneleihin. Yksi isoäidin kirjoista on kertonut maagisesta, ikuisesti loistavasta kukasta, joka kasvaa vaikeapääsyisellä vuorenrinteellä. Yuku päättää etsiä kukan, jotta isoäidin ei tarvitsisi lähteä viimeiselle matkalleen pimeässä. Siitä alkaa pienen hiiren suuri seikkailu, josta ei voisi selvitä ilman ukulelea. ALLA TALAR – OCH SJUNGER! – PÅ SVENSKA!

Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små mössen att tiden snart ärr kommen då hon måste lämna dem förr att följa den lilla blinda mullvaden ner i jordens tunnlar. I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig fjällsluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus. Den lilla musen – med ett stort mod och ett stort hjärta – beger sig ensam ut i världen. På sin färd möter hon snart andra djur som både skrämmer och hjälper henne, och som påminner om varför just en ukulele ärr bra att ta med på äventyr?

ALLA TALAR – OCH SJUNGER! – PÅ SVENSKA!

(Lähde: Oy Kinoscreen Illusion Ltd)

Tietoa kasvattajalle

Pieni, reipas Yuku-hiiri on sisarusparven vanhin. Yukulla on isoäidiltä peritty musiikin ja riimittelyn lahja, jonka avulla hiiri selvittää erilaisia kriisitilanteita seikkailuillaan. Yuku ja isoäiti rakastavat myös arvoituksia, ja niitä on katsojankin hauska yrittää ratkoa elokuvan aikana. 

Isoäidin kuolemalla on keskeinen rooli tarinassa: kissan hyökkäyksen jälkeen isoäiti tietää, että hänen on tullut aika lähteä. Isoäiti selittää asian laidan rauhallisesti ja ystävällisesti hiirilaumalle ja vakuuttaa, että kyse ei ole mistään pelottavasta. Isoäidin poislähtö kuvataan rauhallisena tapahtumana, jota seuraa hiirten iloinen musiikki. Laulun sanat muistuttavat, että elämä jatkaa kulkuaan. Yuku-elokuva onkin mainio väline kuoleman käsittelyyn lasten kanssa. 

Rohkea Yuku lähtee noutamaan salaperäistä tunturikukkaa valaisemaan isoäidin viimeistä matkaa. Yukun pelottomuus ja optimismi kannattelevat myös pientä katsojaa silloin, kun tarinan käänteet ovat jännittäviä. Hiiri kohtaa matkallaan monia eläimiä, sekä ystäviä että vihollisia, mutta jännitys purkautuu aina turvallisesti saman kohtauksen sisällä. Lisäksi hyväntuulinen musiikki keventää elokuvan tunnelmaa. 

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa käsitellään kuolemaa. Miksi olemme surullisia, kun joku kuolee?  
  • Hiiri-isoäiti sanoi, että kuolema ei ole pelottava asia. Miltä sinusta tuntui, kun hiiri-isoäiti lähti pois? Mitä hiiret tekivät, kun isoäiti oli lähtenyt? 
  • Vinkki! MLL:n artikkeli “Lapsi ja läheisen kuolema” tarjoaa runsaasti neuvoja, kuinka puhua lapselle kuolemasta.
  • Millaisia arvoituksia elokuvassa oli? Keksi oma arvoitus! 
  • Miksi musiikki oli Yukulle tärkeää? Millaisissa tilanteissa Yuku tarvitsi musiikkia?  
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan jännittävin kohta? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Yuku och fjällets blomma

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Yuku och fjällets blomma

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024