‹ Takaisin

Aquaman and the Lost Kingdom

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Black Manta, jonka ei onnistunut kukistaa Aquamania ensimmäisellä kerralla, haluaa edelleen kostaa isänsä kuoleman eikä kaihda keinoja tuhotakseen Aquamanin lopullisesti. Tällä kertaa Black Manta on entistäkin vahvempi vihollinen käyttäessään apunaan myyttistä Mustaa kolmikärkeä ja sen sisältämää ikivanhaa pahuuden voimaa. Aquaman ryhtyy taisteluun pyytäen yllättäen avukseen vangitun veljensä Ormin, Atlantiksen entisen kuninkaan. Heidän tulee unohtaa vanhat kaunansa ja käydä yhteistyöhön suojellakseen valtakuntaansa ja pelastaakseen Aquamanin perheen – ja koko maailman – peruuttamattomalta tuholta.

Ensimmäisen elokuvan rooleihinsa palaavat samat tähdet: Jason Momoa on Arthur Curry/Aquaman, joka yrittää nyt tasapainotella niin Atlantiksen kuninkaan kuin isän rooleissa; Patrick Wilson on Orm, Aquamanin velipuoli ja arkkivihollinen, jonka on nyt omaksuttava uusi rooli veljensä vastahakoisena liittolaisena; Amber Heard on Mera, Atlantiksen kuningatar ja kruununperijän äiti; Yahya Abdul-Mateen II on Black Manta, joka on entistäkin omistautuneempi kostamaan isänsä kuoleman tuhoamalla Aquamanin, tämän perheen ja koko Atlantiksen; ja Nicole Kidman on Atlanna, tulisieluinen johtaja ja soturin sydämellä varustettu äiti. Rooleihinsa palaavat myös Dolph Lundgren, joka on kuningas Nereus, ja Randall Park, joka on tri Stephen Shin. (Lähde: Warner Bros. Finland)

Tietoa kasvattajalle

Vuonna 2018 julkaistun Aquaman-elokuvan jatko-osa on samalla nykymuotoisten DC-sarjakuviin pohjautuvien supersankarielokuvien (= vuonna 2013 julkaistusta Man of Steelistä alkanut DCEU) päätösjakso. Aquaman and the Lost Kingdom onkin nyt irrotettu muusta, suuremmasta Justice League -kokonaisuudesta keskittymään pelkästään Jason Momoan esittämään Aquamaniin.

Jatko-osa on edeltäjänsä tapaan vauhdikas ja huumoripitoinen seikkailu vedenalaisessa maailmassa. Tarina lähtee liikkeelle Yahya Abdul-Mateen II:n esittämän Black Mantan kostonhimosta, joka puolestaan korjaa Aquamanin ja tämän veljen, Patrick Wilsonin esittämän Ormin välisen, aiemmin pahasti tulehtuneen suhteen ja auttaa heitä toimimaan yhdessä yhteisen hyvän puolesta. Perheen keskinäiset suhteet ovat elokuvassa keskeisessä roolissa.

Koston, anteeksiannon ja lähimmäisenrakkauden lisäksi elokuvan teemoina käsitellään sivuosassa myös ympäristönmuutosta ja ilmaston lämpenemistä. Ratkaisua tälle etsitään kaiken kattavasta, maailmojen rajat ylittävästä yhteistyöstä.

Kauhuelokuvistaan tutun James Wanin ohjaamassa elokuvassa nähdään jonkin verran mietoja kauhuelementtejä, mutta ne sekoittuvat helposti osaksi supersankarielokuvalle tyypillistä, vauhdikasta ja taisteluiden täyttämää toimintaseikkailua, eivätkä ne siksi ole kovinkaan pelottavia.

Keskustelun tueksi

  • Miten Aquaman and the Lost Kingdom sijoittuu osaksi aiempia DC-universumin elokuvia? Mitä hyvää siinä oli? Entä mikä jäi harmittamaan ja olisit halunnut tehtävän toisin?
  • Haluaisitko Aquamanin seikkailuiden edelleen jatkuvan? Mistä DC-sarjakuvien sankarista haluaisit nähdä elokuvan?
  • Elokuvan keskeisenä teemana ovat kosto ja anteeksianto. Tekikö Aquaman oikein antaessaan veljelleen anteeksi? Entä miksi Black Manta janosi Aquamanille kostoa niin pahasti, että olisi ollut valmis sen vuoksi tuhoamaan vaikka koko planeetan?
  • Elokuvasta puuttuvat supersankarielokuville viime vuosina tyypilliset cameo-roolit (eli muista tarinoista vierailevat hahmot tai näyttelijät). Jäitkö kaipaamaan niitä?
  • Elokuvassa nähdään ja kuullaan monenlaisia viittauksia muihin elokuviin. Huomasitko sinä näitä? Mitä elokuvia mieleesi tuli? Millaisia ajatuksia tämä sinussa herätti?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Aquaman and the Lost Kingdom

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Aquaman and the Lost Kingdom

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024