‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Jumanji

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Lapset pelaavat taikapeliä, joka vapauttaa hurjat voimat – sekä miehen, joka on ollut vangittuna peliin vuosikymmeniä. Peli on pelattava loppuun, jotta asiat saadaan palaamaan takaisin uomiinsa.

Tietoa kasvattajalle

Robin Williamsin tähdittämä, lämminhenkinen seikkailuelokuva etenee täpärästä tilanteesta toiseen. Mystinen lautapeli syytää savannin ja viidakon otuksia amerikkalaiseen kaupunkiin. Lapset saavat avukseen selviytyjäkonkari Alanin, joka on viettänyt pelin vankina yli 20 vuotta.

Pelin pauloihin joutuneet sisarukset ovat menettäneet vanhempansa, ja myös Alan on jäänyt lapsena yksin jouduttuaan pelin sisälle. Kehystarinassa käsitellään muun muassa koulukiusaamista ja vanhempien lapsiin kohdistamia, kovia odotuksia. Lopulta pojallekin sentään sallitaan pehmeät tunteet: pelkoa ei tarvitse hävetä, viidakko-orpo Alan tähdentää.

Villin luonnon ja kaupungin yhteentörmäys hauskuttaa: apinat sekoilevat poliisiauton ratissa ja krokotiilit vaanivat ruokasalissa. Jurassic Parkin vanavedessä tehty perhe-elokuva ei kuitenkaan sovi pienimmille katsojille. Jumanjin ikäraja 12 varoittaa mm. elokuvan sisältämästä pitkäkestoisesta jännityksestä, kuoleman uhasta sekä kevyistä kauhuelementeistä ja säikäytyksistä.

Lue lisää elokuvasta KAVIn sivuilla!

Keskustelun tueksi

  • Kenelle suosittelisit Jumanji-elokuvaa? Miksi?
  • Oletko nähnyt 2010-luvulla tehdyn, samaan ideaan perustuvan elokuvan Jumanji: Welcome to the Jungle? Miten se eroaa 90-luvun seikkailuelokuvasta esimerkiksi tyylin tai tunnelman osalta?
  • “Pelkoa ei tarvitse hävetä”, Alan sanoo. Pohdi ajatusta. Miksi joku häpeäisi pelkoa? Onko aina pakko uskaltaa?
  • Miten Alanin isä neuvoi poikaansa kohtaamaan kiusaajat? Millaisia neuvoja olisit itse antanut Alanille? Entä tämän isälle?
  • Miksi Alan ja Sarah olivat vihaisia toisilleen? Miten he pääsivät sovintoon?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Jumanji

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Jumanji

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024