‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Tähtien sota

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejamielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Jedi-ritarit on hävitetty ja Keisari hallitsee galaksia rautaisella kädellä. Pieni kapinallisten ryhmä rohkenee tehdä vastarintaa ja varastaa Keisarin mahtavimman aseen, taisteluasema Kuolemantähden salaiset kaaviot. Keisarin uskollisimman palvelijan, Darth Vaderin, tehtävänä on löytää kaaviot ja paikantaa kapinallisten salainen tukikohta. Kapinallisten vangittu johtaja, prinsessa Leia onnistuu lähettämään avunpyyntösignaalin, joka päätyy vaatimattoman maalaispojan, Luke Skywalkerin käsiin. Uhmaten kohtaloaan Luke vastaa haasteeseen ja lähtee pelastamaan prinsessaa ja auttamaan kapinallisia taistelussa Keisaria vastaan. Seuranaan Lukella on unohtumattomat liittolaiset: viisas Obi-Wan Kenobi, kukkoileva Han Solo, uskollinen Chewbacca sekä droididuo R2-D2 ja C-3PO. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Tähtien sota (joka tunnetaan myös lisänimellä Episodi IV – Uusi toivo) on modernin tieteisseikkailuelokuvan klassikko. Lukuisten jatko-osien lisäksi Star Wars -universumiin kuuluu mm. sarjakuvia, pelejä, kirjoja ja televisiosarjoja sekä suunnaton määrä erilaisia oheistuotteita.

Päähenkilöiden kolmikon muodostavat kirkasotsainen maalaispoika Luke Skywalker, sisukas diplomaatti ja prinsessa Leia Organa sekä renttumainen salakuljettaja Han Solo.

Elokuvan tarina keskittyy selkeään hyvän ja pahan taisteluun, joka vaatii sankaritekoja ja viattomia uhreja. Hyytävä pahis Darth Vader poistaa ihmisiä tieltään mm. kuristamalla, kiduttamalla ja joukkotuhoaseilla. Elokuvassa nähdään runsain mitoin tulitaistelua, yksi keskeinen hahmo menehtyy valomiekkaan ja kuoleman uhka on läsnä paitsi Kuolemantähti-nimisen joukkotuhoaseen kautta, myös täpärissä tilanteissa kuten sankarien joutuessa jätepuristimeen. Elokuvan ikäraja on vaihdellut vuosien saatossa ja on nykyisen kuvaohjelmalain mukaan 12. Lue lisää aiheesta Media-avaimen blogista.

Jedien ritarikunta, valomiekat, mystinen Voima, erilaiset avaruusalukset ja galaksin omituiset otukset kutkuttavat mielikuvitusta. Dialogi ja humoristiset droidit keventävät tunnelmaa.

Keskustelun tueksi

  • Kuka on lempihahmosi ja miksi? Millaisia roolimalleja elokuvan päähenkilöt tarjoavat?
  • Kuka on mielestäsi elokuvan sankari, vai onko sankareita useita? Keneltä kaikilta sankari tarvitsee apua elokuvan aikana?
  • Kaukaisessa galaksissa asustaa monenmoisia olioita. Elokuvan päähenkilöt ovat kuitenkin ihmisiä. Voisivatko elokuvan päähenkilötkin olla jotain muuta kuin ihmisiä?
  • Hyvän ja pahan taistelu on elokuvan keskeinen teema. Keskustelkaa päähenkilöiden motiiveista. Miksi he tahtovat puolustaa hyvää? Entä miksi jotkut ovat pahan puolella?
  • Star Wars -elokuvat ovat todella suosittuja. Mihin arvelet niiden suosion perustuvan?
  • Tutustu Helmet-kirjastojen juttuun, jossa esitellään tarjolla olevaa, monipuolista Star Wars -aineistoa.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Tähtien sota

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Tähtien sota

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024