‹ Takaisin

Mean Girls

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Moderni klassikko Mean Girls (2004) saa uuden käsittelyn Tina Feyn komediallisissa käsissä. Uusi oppilas Cady Heron (Angourie Rice) toivotetaan tervetulleeksi sosiaalisen ravintoketjun huipulle lukion eliittiklikkiin, Feikkieihin, johon kuuluvat juonitteleva koulun kuningatar Regina George (Reneé Rapp) ja hänen kätyrinsä Gretchen (Bebe Wood) ja Karen (Avantika). Cady tekee kuitenkin elämänsä mokan ihastuessaan Reginan ex-poikaystävään Aaron Samuelsiin (Christopher Briney) ja löytää itsensä pian Reginan tulilinjalta. Cady päättää tuhota klikin kuningattaren hylkiöystäviensä Janisin (Auli’i Cravalho) ja Damianin (Jaquel Spivey) avulla. Cadyn on kuitenkin opittava pysymään aitona itselleen samalla kun hän yrittää selviytyä kaikkein säälimättömimmästä viidakosta: lukiosta. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Mean Girls on uudelleenfilmatisointi samannimisestä high school –komediasta – tai oikeastaan sen Broadway-versiosta. Musiikin avulla tarinan opetus tuodaan esille entistäkin selkeämmin: haukkumalla ja manipuloimalla toisia ei voi saavuttaa mitään hyvää tai kestävää. Selkään puukottamisen ja kirjoittamattomien sääntöjen sijaan elokuvan tyttöjen (ja kaikkien muidenkin) olisi hyvä kertoa tuntemuksistaan rehellisesti ja käsitellä konfliktit kasvokkain. 

Uusi Mean Girls seuraa hyvinkin uskollisesti alkuperäisen elokuvan käsikirjoitusta, joskin hauskimmat kärjistykset sekä tarinan turvalliset ja järkevät aikuiset jäävät tällä kertaa entistä pienempään rooliin. Mukana on myös silmäniskuja vanhan elokuvan suuntaan. 2000-luvun alussa ronskilta vaikuttaneen huumorin terävimmän kulmat tuntuvat vuosien saatossa hioutuneen, ja suomenkielisessä tekstityksessä myös räväkimmät huulenheitot välittyvät hiukan pehmeämpinä. 

Keskustelun tueksi

  • Cady ja Regina joutuvat kohtaamaan tekojensa seurakset – mutta entä Janice? Toimiko hän mielestäsi oikein?  
  • Ketkä elokuvassa ovat suosittuja ja miksi?
  • Millaisia kirjoittamattomia tai ääneen lausuttuja sääntöjä elokuvan tyttöporukalla on? Millaisia kirjoittamattomia sääntöjä olet huomannut omassa arjessasi?
  • Millainen on hyvä ystävä? Millaisia haasteita ystävyydessä voi olla?
  • Vinkki! Tutustu alkuperäiseen Mean Girls -elokuvaan Media-avaimen arviossa.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mean Girls

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mean Girls

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024