‹ Takaisin

Shazam! Fury of the Gods

4-6
7-9
10-12
13-15
toimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Saatuaan jumalilta supersankarivoimansa Billy Batson ja hänen kasvattisisaruksensa tasapainoilevat teinielämän ja aikuisten alter egojensa välillä. Kun Atlaksen tyttäret – muinaisten jumalten kostonhimoinen kolmikko – saapuvat maapallolle etsimään heiltä kauan sitten varastettua taikaa, perhe joutuu taistelemaan supervoimistaan, elämistään sekä maailman kohtalosta. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Vuonna 2019 julkaistun Shazam!-elokuvan jatko-osassa alkuperäisen elokuvan teinit ovat jo kasvaneet lähelle aikuisikää. Silti heidän teinipersoonansa törmäävät edelleen yhteen aikuisten supersankari-alter egojen sekä aikuisuudesta jo heijastuvien vastuiden kanssa.

Nyt nuoret sankarit ovat jo enemmän sinuja voimiensa kanssa, mutta varsinaisesta sankaruudesta heillä on vielä oppimista. Ryhmä haluaa tehdä hyvää ja auttaa ihmisiä, mutta hyväkin tarkoitus voi joskus kääntyä tekijäänsä vastaan.

Nuoret sankarit saavat vastaansa kolme ikiaikaista jumalatarta sekä näiden myötä joukon muun muassa kreikkalaiseen tarustoon kuuluvia hirviöitä. Vauhdikkaaseen fantasiaseikkailuun yhdistetyt kauhuelementit ovat suhteellisen lieviä, ja niitä tasapainottaa lämminhenkinen huumori.

Ensimmäisen elokuvan tapaan keskiöön nousevat perhesuhteet, kun Billy kasvattisisaruksineen ja -vanhempineen joutuu käymään ylivoimaiselta tuntuvaa vastustajaa vastaan. Yhteistyötaitojen merkitys ja läheisensä tukeminen ovat keskeisiä teemoja.

Keskustelun tueksi

  • Millä tapaa tämä jatko-osa eroaa mielestäsi ensimmäisestä Shazam!-elokuvasta? Millaisia hyviä piirteitä löydät siitä? Entä onko jotain mikä ei mielestäsi oikein toimi ja olisi kannattanut tehdä toisin?
  • Miten Billy ja muut nuoret ovat muuttuneet edellisestä elokuvasta? Miten supervoimien saaminen on vaikuttanut heihin ihmisinä?
  • Millainen sankari sinä haluaisit olla? Keneen elokuvan hahmoista samastut?
  • Cameo tarkoittaa jonkin ennestään tutun hahmon tai näyttelijän pikaista tai yllättävää vierailua elokuvan tarinassa. Tämän elokuvan cameoroolissa nähdään yksi tuttu DC-sankari. Millaisia cameo-rooleja muistat nähneesi elokuvissa aiemmin?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Shazam! Fury of the Gods

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Shazam! Fury of the Gods

.

"."

Arvioijan ikä: 69

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1© Koulukino 2024