‹ Takaisin

Spider-Man: Across the Spider-Verse

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinenmoninainen

Elokuvan synopsis

Miles Morales palaa valkokankaalle Oscar®-palkitun Spider-Verse-saagan jatko-osassa Spider-Man: Across the Spider-Verse. Brooklynin naapuruston ystävällinen Spider-Man sinkotuu yhdessä Gwen Stacyn kanssa halki multiversumin, missä hän kohtaa olemassaoloaan suojelevat Hämähäkki-ihmiset. Mutta kun sankarit riitelevät siitä, kuinka käsitellä tätä uutta uhkaa, joutuu Miles vastakkain muiden Hämähäkkien kanssa ja hänen on määriteltävä uudelleen, mitä sankarina oleminen tarkoittaa, jotta hän voi pelastaa ihmiset, joita hän rakastaa eniten. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Kunnianhimoinen, nopeatempoinen ja visuaalisesti rikas elokuva on suoraa jatkoa Kohti Hämähäkkiversumia -animaatiolle (2018), joka kertoi brooklyniläisen Miles Moralesin ja Hämiksen muiden versioiden tarinaa.

Spider-Man: Across the Spider-Verse on intertekstuaalisuuden ilotulitus, jonka monipuolinen kuvakerronta ammentaa muun muassa supersankarisarjakuvista, graffiteista, zine-kulttuurista ja intialaisesta elokuvasta. Intertekstuaalisuus toteutuu myös tarinatasolla, sillä elokuvassa tavataan jälleen moninainen joukko hämähäkin puremasta voimat saaneen Marvel Comicsin sankarin ilmentymiä rinnakkaisista todellisuuksista. 

Tarinassa on runsaasti Spider-Manille ominaista hilpeyttä, mutta eeppinen synkkyys vie huumorista voiton etenkin loppua kohden. Lisäksi elokuva päättyy kesken kiperän tilanteen, ja lisää on luvassa vasta vuonna 2024, kun jatko-osa Spider-Man: Beyond the Spider-Verse saa ensi-iltansa. 

Miles pohtii minuuttaan ja sitä, kuinka paljon hämähäkkimieheys määrittää hänen kohtaloaan ja mahdollisuuksiaan. Kasvukipuja sekä Milesille että tämän vanhemmille aiheuttaa myös ikäkauteen kuuluva tarve irrottautua lapsuudenperheestä. 

Keskustelun tueksi

  • Oletko nähnyt muita Spider-Manista kertovia elokuvia? Miten Spider-Verse-animaatiot eroavat niistä? 
  • Kuka on suosikkihahmosi elokuvassa ja miksi? 
  • Miles haluaa päättää itse elämästään, vaikka onkin joutunut superhämähäkin puremaksi. Millaiset asiat sinun elämässäsi antavat mahdollisuuksia tai asettavat rajoja omalle tulevaisuudellesi? 
  • Millainen perhe Milesillä on? Miksi Miles ei halua kertoa supervoimistaan perheelleen?
  • Vinkki! Tee oma sarjakuvalehti tai zine näillä Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus ry:n ohjeilla.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Spider-Man: Across the Spider-Verse

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Spider-Man: Across the Spider-Verse

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024