‹ Takaisin

The Marvels

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejamoninainentoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin elokuvassa The Marvels Carol Danvers eli Captain Marvel on napannut identiteettinsä takaisin tyrannisen krii-rodun hallusta ja saanut kostonsa Supreme Intelligencelle. Huomaamattaan hän tulee kuitenkin järkyttäneeksi universumin tasapainoa ja saa kantaa sen seuraukset. Tutkiessaan poikkeuksellista madonreikää, jolla on yhteys erääseen krii-kapinalliseen, hänen sekä Jersey Cityn superfanin Kamala Khanin eli Ms. Marvelin sekä Carolin etääntyneen sukulaistytön ja nykyisin SABER-astronauttina toimivan kapteeni Monica Rambeaun voimat sotkeutuvat keskenään. Tämän kohtalon yhteen heittämän kolmikon on muodostettava tiimi ja opittava puhaltamaan yhteen hiileen pelastaakseen universumin ryhmänä nimeltä “The Marvels”. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

The Marvels tarjoaa vauhdikasta supersankarimeininkiä huumorilla höystettynä. Sankareina nähdään toistensa seuraan sattumalta päätyvä kolmikko, joka joutuu pakon edessä harjoittelemaan yhdessä toimimista ja kaveriin tukeutumista.

Elokuvassa on vahvoja naisesikuvia sekä etnisesti moninaisia hahmoja. Maailmojen pelastamisen ohella pohditaan niin mutkikkaita perhesuhteita kuin sankariuden taakse kätkeytyvää ihmisyyttäkin.

The Marvels on osa jo varsin suureksi paisunutta Marvel-universumia, joka pitää sisällään runsaasti elokuvia ja sarjoja. Tarinaan sisään päästäkseen olisi hyvä olla aikaisemmin nähtynä ainakin Captain Marvel -elokuva ja Ms. Marvel -sarja. Myös WandaVision -sarjassa nähdään taustaa yhdelle päähahmoista.

Supersankarielokuvien hengessä luvassa on runsaasti visuaalisesti näyttäviä ja viihteellisiä taistelukohtauksia. Kukaan ei kuitenkaan näytä vahingoittuvan pahasti taistelun tuoksinassa eikä meno äidy veriseksi.

Keskustelun tueksi

  • Miten eri päähenkilöt suhtautuivat The Marvels -ryhmän syntymiseen? Miten yhteistyö mielestäsi sujui? Millaisia asioita täytyy ottaa huomioon, jos haluaa kaveriporukan tai muun ryhmän toimivan jouhevasti?
  • Minkälainen sankari Captain Marvel on? Miten hän suhtautui elokuvassa itseensä ja tekemiinsä virheisiin?
  • Minkälaisia erilaisia perhe- ja ihmissuhteita elokuvassa nähdään?
  • Elokuvan alussa näytetään, miten kovasti Kamala fanittaa Captain Marvelia. Miten Kamalan näkemys mielestäsi muuttuu elokuvan kuluessa? Ketä itse ihailet? Millaista olisi tavata oma fanituksen kohde?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Marvels

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Marvels

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024