‹ Takaisin

Håkan Bråkan 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyvää vuorovaikutusta

Elokuvan synopsis

Håkan Bråkan haluaa toden teolla lemmikin, mutta hänen on ensin osoitettava vanhemmilleen olevansa vastuullinen poika ja mentävä partioleirille. Kysymys kuuluukin, selviääkö Håkan Bråkan viikosta leirillä kommelluksitta ja aiheuttamatta kaaosta. Varsinkin, kun kuvioon astuvat vanhastaan tutut varkaat ja mielenkiintoinen aarrekartta! Eikä partioleiri ole ihan helppo nakki Håkanin vanhemmillekaan: sekä sekä äiti Karin että isä Rudolf joutuvat tahoillaan tiukan paikan eteen. Hurmaava Håkan Bråkan 2 jatkaa huippusuosittujen ruotsalaisten perhe-elokuvien sarjaa. Elokuvan pääosia esittävät tuttuun tapaan Silas Strand, Sissela Benn ja Fredrik Hallgren. (Atlantic Film)

Tietoa kasvattajalle

Lassen pikkuveljenäkin tunnetun Håkanin omat seikkailut jatkuvat. Juoni perustuu löyhästi edelliseen Håkan Bråkan -elokuvaan (2022), mutta tarinaan pääsee kiinni ilmankin. Tällä kertaa Håkan toivoo lemmikkiä ja joutuu vanhempien kanssa partioleirille todistamaan kypsyyttään.

Håkan on reteä ja neuvokas pikkukoululainen, joka kulkee monissa tilanteissa omia polkujaan, mutta käy läpi myös monia kaikille lapsille tuttuja asioita, kuten kaveripulmia ja vanhempien kanssa neuvottelemista. Håkan näyttää mallia anteeksi pyytämisessä ja pelkojen voittamisessa. Mielikuvitusystävänä toimiva robottilelu auttaa Håkania sanoittamaan tunteitaan ja järjestelemään ajatuksiaan. 

Elokuvan aikuisilla on tuttuun tapaan koomiset roolit, mutta Håkankin hauskuttaa katsojaa. Elokuvan rentoon tyyliin kuuluu myös kevyt kiroilu: helvetit ja paskat sinkoilevat niin lasten kuin aikuisten suusta. Tarinan rosvot ja mielikuvitusolennot voivat olla pienimmille katsojille jännittäviä. 

Keskustelun tueksi

  • Håkanin äiti Karin käyttää paljon aikaa ja vaivaa läppärin tuhoamiseen, sillä koneelle on ladattu laittomasti elokuvia netistä. Miksi elokuvien katsomisesta pitää maksaa? Elokuvan humoristinen piratismi-sivujuoni on mainio tilaisuus keskustella tekijänoikeuksista ja niiden kunnioittamisesta.  
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta? 
  • Millainen on hyvä kaveri? Onko Håkan hyvä vai huono ystävä?  
  • Mitä elokuvan partioleirillä tehdään? Millaisia taitoja siellä opitaan? Osaatko sinä jonkin hyödyllisen taidon? 
  • Oliko partioleiri mielestäsi sopiva paikka osoittaa, että Håkan oli valmis huolehtimaan lemmikkieläimestä? Mitä kaikkea lemmikin hoitamiseen liittyy? Jos perheeseen hankitaan lemmikki, kuka siitä on vastuussa?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Håkan Bråkan 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Håkan Bråkan 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024